Θέμα

ΝΔ: Ονόματα παιδιών βαρόνων, πρώην υπουργών και βουλευτών στη μάχη των εκλογών

ΝΔ: Ονόματα παιδιών βαρόνων, πρώην υπουργών και βουλευτών στη μάχη των εκλογών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο με δύο κινήσεις για να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά τις εκλογές έχει θέσει σε εφαρμογή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρώτη έχει ως πυρήνα τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια βουλευτών και άλλων στελεχών, που δεν είναι αρεστοί και ανήκουν συνήθως στην καραμανλική πτέρυγα.

Η αρχή έγινε με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, που κόπηκε από το συνδυασμό της ΝΔ στα Χανιά για να είναι υποψήφιος ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, καθώς και με τον Αντώνη Μπέζα που κόβεται από τη Θεσπρωτία για λόγους ηλικίας, ενώ είναι 53 ετών.

Η δεύτερη κίνηση είναι η προώθηση δικών του ανθρώπων που επιλέγει ο Κυριάκο Μητσοτάκης από το “Μητρώο Στελεχών” που ο ίδιος και πολύ στενοί συνεργάτες του διαχειρίζονται.

Ολως παραδόξως μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται γιοι, θυγατέρας και ανιψιοί βαρόνων και παλιών υπουργών και βουλευτών του κόμματος προς δόξαν της της οικογενειοκρατίας που ζει και βασιλεύει στη ΝΔ, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει εξορκίσει και την έχει… κατακεραυνώσει όταν απέκλεισε τον γιο του Γιάννη Τραγάκη .

Ήδη, όπως ανέφερε η Κυριακάτικη Kontranews έχει γίνει προεπιλογή υιών, θυγατέρων και ανεψιών που ξεκίνησαν προεκλογικό αγώνα, χωρίς καμία προγενέστερη κομματική απόφαση. Ερήμην τους, εξελίσσονται μεθοδεύσεις για επικράτηση του  νεομητσοτακισμού. Κανείς ως τώρα δεν διέψευσε τίποτε.

Μπορεί τέτοια εποχή περίπου πέρυσι να θέλησαν από την ηγεσία της ΝΔ να σταματήσουν την ιστορία με τα χρίσματα σε γόνους, με την υπόθεση του Παναγιώτη Τραγάκη, γιου του μακροβιότερου πολιτικού σήμερα στη Βουλή (εκλέγεται από το 1974), του Γιάννη Τραγάκη, αλλά ο αγώνας των γόνων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αυξάνεται η λίστα με όσους όχι απλά θέλουν, αλλά θα είναι υποψήφιοι. Μια ματιά π.χ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Π.χ. πρόσφατα ο Μικελής Χατζηγάκης (γιος του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή της ΝΔ Σωτήρη Χατζηγάκη), μετά από απουσία ενός έτους για μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ, επέστρεψε στα Τρίκαλα, όπου η οικογένειά του έχει πολιτική παράδοση, και μας ενημέρωσε ότι επισκέφθηκε σε λίγες ημέρες 25 ορεινά χωριά.

Η λίστα είναι μακρά και εάν εκλεγούν, θα αυξήσουν την οικογενειοκρατία στην ΚΟ της ΝΔ, όπου είναι μεταξύ άλλων ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Χρήστος Δήμας, ο Κώστας Σκρέκας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κ.ά.

Ενδεικτικός ο κατάλογος: Στη Β’ Αθηνών έχει λάβει το χρίσμα ο Νίκος Κωστόπουλος (ήταν υποψήφιος και το 2015), γιος του Δημήτρη Κωστόπουλου. Τη μάχη του σταυρού θα δώσει, όπως έχει προεξοφληθεί, η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του πρώην υπουργού Νίκου Γκελεστάθη, ενώ ως σίγουρη υποψήφια κινείται – και μάλιστα έντονα – η Ντόρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους της ΝΔ Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Στην Α’ Πειραιά το χρίσμα έλαβε ο Γιάννης Μελάς, γιος του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά.

Στην Αιτωλοακαρνανία έχει κλειδώσει, εκτός και εάν αλλάξει άποψη και δεν επιθυμεί τελικά να πολιτευθεί, ο στενός σύμβουλος και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, ο πρώην βουλευτής του νομού Σπήλιος Λιβανός, γιος του Διονύση Λιβανού. Ενδιαφέρον έχει δείξει για τη λίστα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, γιος του πρώην υφυπουργού Εργασίας Νίκου Αγγελόπουλου.

Στην Αρτα το όνομα που έχει κλείσει θέση είναι του Ντίνου Παπαδημητρίου, εγγονού του βουλευτή της ΕΡΕ και της ΝΔ, ανιψιού του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδημητρίου, ενώ ο πατέρας του ήταν και πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Στη Μαγνησία ενδέχεται να είναι στο ψηφοδέλτιο ο Σταύρος Νάκος, γιος του πρώην υφυπουργού Θανάση Νάκου, ενώ έχει κλειδώσει και η υποψηφιότητα του Νικήτα Καρτάλη-Παπαντωνίου (είναι γιος του Γιάννου Παπαντωνίου από τον πρώτο του γάμο).

Στη λίστα θα είναι και ο Φοίβος Μπεκίρης, αδελφός του Μιχάλη Μπεκίρη, πρώην βουλευτή και επί δυόμιση χρόνια διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, και γιος του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στην Καρδίτσα δεν αποκλείεται να ενταχθεί ξανά στα ψηφοδέλτια ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Θόδωρου Αναγνωστόπουλου. Στον Εβρο υπάρχει πιθανότητα να είναι υποψήφια η Μελίνα Δερμεντζοπούλου, κόρη του πρώην υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου.

Επίσης, συζητούνται τα ονόματα της Φωτεινής Θαλασσινού, κόρης του πρώην βουλευτή Θαλασσινού Θαλασσινού για τη Σάμο, ενώ ερωτηματικό υπάρχει εάν τελικά θα είναι υποψήφια η Εύη Τατούλη, κόρη του περιφερειάρχη και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατούλη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X