Ο Προβοκάτορας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας δουλεύει χωρίς καμία ντροπή…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας δουλεύει χωρίς καμία ντροπή…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και ξαφνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγάπησε το ΕΣΥ. Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Ο πρωθυπουργός πήγε στο νοσοκομείο “Σωτηρία” και είπε το βλάσφημο για έναν σκληρό νεοφιλελεύθερο όπως αυτός πως «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διστάσουμε μπροστά στο ενδεχόμενο πολιτικό κόστος για να μην κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την απόδοση του κι άλλο.»

Αλήθεια ποιο είναι το πολιτικό κόστος που θα έχει με την ενίσχυση του ΕΣΥ; Και απέναντι σε ποιούς; Στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας ασφαλώς για τον οποίο προορίζει τμήματα του ΕΣΥ.

Αλλά ας σταθούμε να δούμε ποιος μας υπόσχεται βελτίωση του ΕΣΥ και πόσο αληθινά ή ψεύτικα λόγια είναι αυτά. Μας υπόσχεται αυτός που:

-Πριν από ελάχιστους μήνες ήθελε να κλείσει περιφερειακά νοσοκομεία.

-Δεν έκανε προσλήψεις για να ενισχύσει με το αναγκαίο προσωπικό τις ΜΕΘ.

-Αφησε κλειστά 18 κρεβάτια ΜΕΘ (και πολλά άλλα) που δημιούργησε ο Οργανισμός για τα 200 χρόνια από την επανάσταση. Μάλιστα του το υπενθύμισε εμμέσως ακόμα και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

-Το δεξί του χέρι Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε το ΕΣΥ πολυτελές.

-Το αριστερό του χέρι Γιώργος Γεραπετρίτης είπε το αμίμητο (για να μην πω βλακώδες) πως αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς.

-Ο έτερος στενός του συνεργάτης πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας είπε το τραγικό πως αν ακούγαμε το ΣΥΡΙΖΑ θα πετούσαμε τα λεφτά στις ΜΕΘ

Κι΄ ύστερα από αυτά και πολλά άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως είδε το φως το αληθινό ή αν θέλετε είχε επιφοίτηση λίγο πριν από τα Θεοφάνεια πήγε στη “Σωτηρία” και υποσχέθηκε ότι θα βελτιώσει το ΕΣΥ.

Μακάρι, αλλά ποιος τον πιστεύει πια; Ολο και λιγότερους μπορεί να εξαπατά με τη ρητορεία του ασύστολου ψεύδους. Ιδίως όταν λέει πως δεν θα διαστάσει μπροστά στο ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, είναι καταφανές πως αμολάει μία παρόλα που δεν πιστεύει, όπως τόσες και τόσες προεκλογικές…

Ο Προβοκάτορας  

Υ.Γ. 1 Και για να διαπιστώσετε τη μεγάλη εξαπάτηση, τον ασύστολο λαϊκισμό της συμφοράς, διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του ανδρός.

«Η κρίση ανέδειξε τις μεγάλες δυνάμεις αλλά και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τις ξέρουμε καλά πια, τις ξέρετε και εσείς που είστε στην πρώτη γραμμή, τις ξέρουμε κι εμείς και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διστάσουμε μπροστά στο ενδεχόμενο πολιτικό κόστος για να μην κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την απόδοση του κι άλλο. Όχι απλά να το στελεχώσουμε με τους ανθρώπους οι οποίοι λείπουν, να εξασφαλίσουμε καλές προοπτικές ανέλιξης μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της υγείας, να κάνουμε τις απαραίτητες τομές, τις απαραίτητες αλλαγές ώστε κάθε μονάδα υγείας, είτε είναι πρωτοβάθμια, είτε είναι μικρό νοσοκομείο, είτε είναι μεγάλο τριτοβάθμιο νοσοκομείο, να μπορεί να κάνει σωστά αυτά τα οποία είναι σχεδιασμένο να κάνει. Οπότε σε αυτή την προσπάθεια, η οποία άρχισε να ξεκινάει μέσα στον κορονοϊό σε πρώτη φάση με την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, η οποία είναι σημαντική, πιστεύω ότι θα έχουμε πρώτα και πάνω από όλα εσάς αρωγούς, διότι εσείς ξέρετε καλύτερα τα καλά και τα στραβά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα αυτιά μας και οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοιχτές για να μπορούμε να συζητάμε τα επόμενα βήματα».

Υ.Γ.2 Η πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, Μιράντα Ξαφά δεν θέλει ούτε ένα νοσοκομείο δημόσιο, ιδέα που ενστερνίζονται οι απανταχού νεοφιλελεύθεροι, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι είδε το φως το αληθινό λίγες μέρες πριν από τα Φώτα και ανένηψε…

ΥΓ.3 Η απάντηση από τους γιατρούς της Πέλλας. Σε απόγνωση οι γιατροί της Πέλλας! Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X