Διεθνή

Παρίσι: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες -«Allah Akbar» φώναζε ο δράστης -Εκτός κινδύνου οι τέσσερις τραυματίες της επίθεσης

Παρίσι: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες -«Allah Akbar» φώναζε ο δράστης -Εκτός κινδύνου οι τέσσερις τραυματίες της επίθεσης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον τους, προτού τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν αστυνομικοί.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον 5 ανθρώπων, εκ των οποίων ο ένας έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν με δύο τραυματίες να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε «την ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη».

«Οι πρώτες μου σκέψεις πάνε στα θύματα αυτής της ειδεχθούς ενέργειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Ζεράρ Κολόμπ στο μήνυμά του.

Οι τέσσερις άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα που σκότωσε έναν περαστικό το Σάββατο το βράδυ στο Παρίσι, είναι εκτός κινδύνου δήλωσε πριν από λίγο στα γαλλικά ΜΜΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Παρίσι

«Μαχητής του ισλαμικού Κράτους» χαρακτηρίζεται ο δράστης από τον ISIS στην «προκήρυξη» που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε  ακόμη:

Νέα αφίσα του ISIS για το Μουντιάλ: «Σκοτώστε τους όλους» (pics)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X