Χωρίς Κατηγορία

Θολό τοπίο με το κοινωνικό μέρισμα 2022 για το Πάσχα – Τα νεότερα

Θολό τοπίο με το κοινωνικό μέρισμα 2022 για το Πάσχα – Τα νεότερα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέες διαβεβαιώσεις έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να δοθεί στους ευάλωτους κοινωνικό μέρισμα 2022.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε ξανά για το έκτακτο επίδομα που φέρεται να δοθεί πριν από το Πάσχα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που δίνει ο προϋπολογισμός για να προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις για τους ανθρώπους που έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από τους υπόλοιπους».

Το εξωφρενικό κύμα ακρίβειας που έχει γίνει «θηλιά» στον λαιμό των νοικοκυριών -κυρίως στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και στα καταναλωτικά αγαθά- αναμένεται να δώσει μια μικρή μονάχα ανάσα, όμως φαίνεται ότι ακόμα εξετάζεται αν υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για κάτι τέτοιο.

Τίθεται εν αμφιβόλω το κοινωνικό μέρισμα;

«Η εξετάζει και μετρά τον τρόπο, το εύρος και το μέγεθος των παρεμβάσεων και όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα προβούμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, πάντως σε χρόνο έγκαιρο, έτσι ώστε ο κόσμος να ξέρει τι έχει να περιμένει και ποιος κόσμος» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε:

«Θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που έχει ο προϋπολογισμός. Καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κόσμος που τα βγάζει πέρα πάρα πολύ δύσκολα, δοκιμάζονται οι αντοχές του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Από την άλλη, η κυβέρνηση οφείλει με σοβαρότητα, αξιοπιστία να αξιοποιεί κάθε εργαλείο που έχει στα χέρια της».

Τα σενάρια για κριτήρια και δικαιούχους
Σύμφωνα, πάντως, με όσα έχουν διαρρεύσει, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να θέσει όχι μόνο εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά κριτήρια, γεγονός που θα περιορίσει τους δικαιούχους.

Αν και εφόσον δοθεί, ενδεχομένως να είναι πιο αυξημένο από το αντίστοιχο των Χριστουγέννων που ήταν 250 ευρώ και θα φτάσει τα 300 ευρώ και θα το πάρουν, όπως και στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑΜΕΑ, δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άνεργοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X