Πολιτική

Τι είπαν Τσίπρας – Θεοδωράκης στο τηλέφωνο για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας- Ραντεβού στο Μαξίμου τη Δευτέρα

Τι είπαν Τσίπρας – Θεοδωράκης στο τηλέφωνο για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας- Ραντεβού στο Μαξίμου τη Δευτέρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τι είπαν Τσίπρας – Θεοδωράκης στο τηλέφωνο για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας- Ραντεβού στο Μαξίμου τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

  • Το Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, είναι το ανώτατο διοικητικό συμβουλευτικό όργανο επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το περιεχομένου της πρότασης που κατέθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Η επιστολή του κ. Θεοδωράκη προς τον κ. Βούτση έχει ως εξής:

«Τον Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση νόμου για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, πρωτοβουλία την οποία υποδέχθηκαν θετικά οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις.
 
Η σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι αναγκαία, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση.
 
Το προτεινόμενο Συμβούλιο θα συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών -θα συγκαλείται από τον πρωθυπουργό και θα μετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο διοικητής της ΕΥΠ και κατά περίπτωση αξιωματούχοι τής κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Σήμερα, καθίσταται επιβεβλημένη η συζήτηση της πρότασης νόμου στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και η ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.
 
Σας καλώ να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση της πρότασης νόμου.
 
Τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας το επιβάλλουν».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X