Γυναίκα

Το διαχρονικό μαύρο βελούδο

Το διαχρονικό μαύρο βελούδο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η μόδα κι εφέτος δηλώνει ανοιχτά την προσήλωσή της για ένα υλικό και αυτό δεν είναι άλλο από το βελούδο. Εκτός όμως από τις χρωματιστές προτάσεις και τις πρωτότυπες σχεδιαστικές προσεγγίσεις των βελούδινων ρούχων, υπάρχει μια πρόταση που παραμένει διαχρονικά κομψή και αυτή δεν είναι άλλη από το κλασικό μαύρο βελούδο.

από τη Μαρία Καλοπούλου

Το βελούδο  γίνεται αντικείμενο πειραματισμού, ενώ έχει καταφέρει να προσαρμοστεί σε σύνολα που καλύπτουν τις καθημερινές ενδυματολογικές ανάγκες μας.

Στην πορεία του χρόνου το βελούδο έχει ζήσει εμβληματικές στιγμές. Από τα βασιλικά ρούχα, τα θεατρικά κοστούμια και τα χαρακτηριστικά φουσκωτά μανίκια των φορεμάτων της δεκαετίας του ΄80, έφτασε σήμερα να επιλέγεται, από απλά καθημερινά ρούχα, μέχρι και φυσικά τα βραδινά φορέματα.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλές;

  • Το μαύρο βελούδο αγκαλιάζει το σώμα με μοναδική κομψότητα και βοηθά να αναδείξουμε τη σιλουέτα μας.
  • Μπορεί να αναβαθμίσει κάθε σύνολο, ακόμη κι αν το ίδιο έχει επιλεχτεί για να δώσει την τελική πινελιά, όπως για παράδειγμα σε ένα αξεσουάρ, τσάντα, παπούτσια ή μία κορδέλα στον λαιμό ή στα μαλλιά.
  • Ταιριάζει σε κάθε περίσταση και δημιουργεί μία αίσθηση πολυτέλειας και αριστοκρατικού ύφους. Δεν θα μας προδώσει ποτέ!
  • Είναι μία θαυμάσια επιλογή για κάθε γιορτινή και επίσημη εμφάνιση.

Πώς θα το φορέσετε στην καθημερινότητα σας;

Όπως σας έχουμε ήδη πει το βελούδο εφέτος φοριέται όλες τις ώρες της ημέρας. Από τα βελούδινες φούστες, μέχρι τα βελούδινα σακάκια, παλτό και φορέματα, υπάρχει μια τεράστια γκάμα εναλλακτικών προτάσεων, για να διαλέξετε εκείνη που θα ανταποκριθεί καλύτερα στις προσδοκίες και τις ανάγκες σας.

  • Το ανδρόγυνο στιλ είναι και πάλι στο προσκήνιο, οπότε μπορείτε να φορέσετε ένα κοστούμι από βελούδο συνδυασμένο με ένα λευκό πουκάμισο. Φυσικά, τόσο το σακάκι, όσο και το παντελόνι, μπορούν να φορεθούν και ανεξάρτητα, με βασικά κατά προτίμηση κομμάτια, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην έχει ίχνος υπερβολής.
  • Ένα βελούδινο slip dress επίσης, είναι μια πολύ καλή επιλογή που μπορείτε να συνδυάσετε το πρωί με μποτάκια και μπότες, ενώ το βράδυ με γόβες ακόμα και με μεταλλιζέ πέδιλα για τις πιο glam εμφανίσεις. Επιπλέον μην μπορείτε να φορέσετε και ένα τοπ από μέσα για πιο χαλαρή εμφάνιση.
  • Ένα ζευγάρι παπούτσια, ή μια τσάντα από βελούδο, είναι μία ακόμη επιλογή για τη σεζόν για όλες τις ώρες και να αναβαθμίσετε οποιοδήποτε σύνολο.
  • Μια φούστα σε γραμμή άλφα ή ίσια από βελούδο, είναι επίσης ένα πολύ ωραίο κομμάτι, το οποίο θα φορέσετε με τις ψηλές μπότες που επίσης είναι τάση. Συνδύαστε με λευκό πουκάμισο, φαρδύ πουλόβερ ή ακόμα και φαρδιά μπλούζα που θυμίζει φούτερ.
  • Φορέστε ένα δερμάτινο ή υφασμάτινο παντελόνι με ένα βελούδινο σακάκι ή παλτό. Η εμφάνιση μπορεί να γίνει ακόμη πιο «επιβλητική» αν είναι όλα στα μαύρα!
  • Ένα βελούδινο σακάκι δημιουργεί ένα εντελώς άλλο λουκ αν φορεθεί πάνω από ένα απλό μπλουζάκι και το τζιν σας.
  • Ένα βελούδινο μακρύ ή και μέχρι το γόνατο μαύρο φόρεμα είναι κατάλληλο για κάθε επίσημη εμφάνιση. Δεν θα σας προδώσει ποτέ!
  • Μαύρες κορδέλες και φιόγκοι από βελούδο στα μαλλιά ή σαν τσόκερ στον λαιμό χαρίζουν στιλ και μία θηλυκότητα στο τελικό αποτέλεσμα.
  • Ένα μακρύ μαύρο βελούδινο παλτό είναι μία επιλογή που αποπνέει πολυτέλεια και στιλ. Αν είναι λεπτό, μπορεί να φορεθεί κατάσαρκα, δεμένο με μία εντυπωσιακή ζώνη στη μέση.

Τα φτερά… της μόδας!

Άψογο στιλ στο γραφείο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X