Ο Προβοκάτορας

Το ξενύχτι του πολυχρονεμένου ενοίκου του Μαξίμου…

Το ξενύχτι του πολυχρονεμένου ενοίκου του Μαξίμου…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους υπηκόους του δείχνει τελευταία ο πολυχρονεμένος ένοικος του Μαξίμου. Χτες πήγε σε σούπερ μάρκετ, περιπλανήθηκε στους διαδρόμους κοιτάζοντας τα ταμπελάκια. Επικεντρώθηκε σε εκείνα που δείχνουν μείωση 5%. Τα υπόλοιπα  μάλλον τα απέφυγε γιατί είναι σκέτη φωτιά και όποιος καταναλωτής τα βλέπει παθαίνει έναν κάποιον ντουβρουτσά.

Ως ηγέτης που συμπάσχει με τους υπηκόους του έδειξε κατανόηση για την ακρίβεια την οποία χαρακτήρισε επίμονη. Μέτρο για την αντιμετώπισή της, όχι δεν ανακοίνωσε. Μην τα περιμένετε κι΄ εσείς όλα σε μία μέρα. Να σας αρκεί η κατανόηση η οποία μπορεί, λέω μπορεί αν και δεν το πιστεύω, να φανερώνει  πως συμπάσχει (αυτό καρφί σε όσους λένε που δεν έχει ενσυναίσθηση).

Και η απόδειξη ότι έχει ενσυναίσθηση ήρθε σήμερα. Κάθισε   ο πολυχρονεμένος και ξενύχτησε να ενημερωθεί και στη συνέχεια να γράψει ένα κείμενο 1.600 λέξεων για τα κατορθώματα της βδομάδας που πέρασε και τα σχέδια που έχει για εμάς. Το διανοείστε πόσο μεγάλη είναι η θυσία που έκανε  να ενημερωθεί τουλάχιστον για εννέα θέματα και να γράψει 1.600 λέξεις;

Μόνο που θα πρέπει να του πει κάποιος από τους δεκάδες (μπορεί και εκατοντάδες) δημοσιογράφους που έχει στη δούλεψή του ότι οι έρευνες έχουν δείξει πως τόσο μεγάλα κείμενα δεν διαβάζονται. Τουλάχιστον μέχρι 300 λέξεις διαβάζουν οι αναγνώστες και αυτές μετά κόπων και βασάνων. Μην χάνει άδικα τον…ύπνο του ο πολυχρονεμένος.

 

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X