Περιβάλλον

Λεφτά σε δικαιούχους του “Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον 1”

Λεφτά σε δικαιούχους του “Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον 1”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το χρώμα του χρήματος θα δουν εντός των επομένων ημερών 6.000 δικαιούχοι του πρώτου προγράμματος “Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον 1”.

Η αποπληρωμή θα γίνεται με βάση τον αύξοντα αριθμό της αίτησης που είχαν υπαχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα, καθώς χθες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 3039 τεύχος Β’) η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, για την ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΕΤΕΑΝ Κωνσταντίνου Γαλιάτσου στο Euro2day.gr «μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ, το Ταμείο θα προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή των εγκριτικών αποφάσεων και την αποπληρωμή των δικαιούχων. Συνολικά οι επιπλέον νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν ανέρχονται σε περίπου 61 εκατ. ευρώ».

Στόχος του προγράμματος-γέφυρα είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014 στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας τότε των σχετικών κονδυλίων. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη υλοποιήσει τις παρεμβάσεις, ενώ όσοι δεν έχουν προχωρήσει, αφού ενημερωθούν ότι είναι επιλαχόντες, μπορούν να το κάνουν τώρα, υπό την προϋπόθεση τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ενδιάμεσο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016, με την εξασφάλιση 75 εκατ. ευρώ, κάλυψε πάνω από 8.500 ωφελούμενους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X