PET

Λασπομπανάκι από ελεφαντάκια (vid)

Λασπομπανάκι από ελεφαντάκια (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το μικρό ελεφαντάκι που τσαλαβουτά στις λάσπες λέγεται Ρονάλντο –από τον διάσημο ποδοσφαιριστή– και ήταν ο πρώτος που άρχισε να τρίβει το κορμί του στη λάσπη.

Οι χαριτωμένες σκηνές βιντεοσκοπήθηκαν κοντά σε ένα κέντρο προστασίας ζώων στην επαρχία Τσιανγκ Μέι της Ταϊλάνδης και πολύ σύντομα, άλλοι δύο ενήλικοι ελέφαντες –ο Μπουτόνγκ και ο Λερσό– είδαν πόσο πολύ διασκέδαζε ο μικρός τους φίλους και είπαν να παίξουν κι αυτοί, μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού.

«Μετά τη βροχή, βγήκαν έξω κι άρχισαν να περπατούν στα ίχνη στη λάσπη. Ο μικρός είναι τόσο έξυπνος που ήξερε ότι θα έχει λάσπη σε εκείνο το σημείο. Έμοιαζαν τόσο χαρούμενοι και φαίνονταν να απολαμβάνουν το λασπόλουτρό του» λέει ο φροντιστής των ελεφάντων, Σουτάτα Σισάν.

«Μόλις τελείωσαν, τους κάνουμε ένα αναζωογονητικό μπάνιο. Είναι τόσο αστεία ζώα, αλλά όσο είναι χαρούμενα, είμαστε κι εμείς» λέει ο άντρας.

Οι τρεις άτακτοι ελέφαντες καθαρίστηκαν από τους φροντιστές στο κέντρο προστασίας άγριων ζώων, προτού τους δώσουν να φάνε, μαζί με τους υπόλοιπους ελέφαντες.

Παρά το γεγονός ότι είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ταϊλάνδη, αυτά τα κέντρα άγριων ζώων παρέμειναν κλειστά από την έναρξη της πανδημίας κορονοϊού.

Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 ελέφαντες ζουν στην άγρια φύση κι ένας παρόμοιος αριθμός στην αιχμαλωσία.

Οι άγριοι ελέφαντες τριγυρνούν ελεύθεροι μέσα στη ζούγκλα και τα εθνικά πάρκα της χώρας, ενώ συχνά βγαίνουν σε δρόμους και χωριά.

Ωστόσο, προστατεύονται από τον νόμο και η δολοφονία ενός ελέφαντα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια.

Πρόσφατα, στην Ινδία, ένας θυμωμένος ελέφαντας βγήκε από το δάσος και έπεσε επάνω σε λεωφορείο σπάζοντας το παρμπρίζ, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος από τους επιβάτες στο όχημα.

Δείτε τα βίντεο:

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X