PET

Πιερία: Βρήκαν κυνηγόσκυλο σε άθλια κατάσταση, δεμένο σε δέντρο (pics)

Πιερία: Βρήκαν κυνηγόσκυλο σε άθλια κατάσταση, δεμένο σε δέντρο (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα κυνηγόσκυλο βρέθηκε δεμένο σε δέντρο σε άθλια κατάσταση, χωρίς νερό και φαγητό, εγκαταλειμμένο πριν από περίπου 15 ημέρες, στα Πιέρια Όρη.

Το περιστατικό έκανε γνωστό μέσω Facebook η Ξένια Μυόγλου, από το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Κατερίνης, το οποίο έσπευσε στο σημείο για να παραλάβει το σκυλί, ύστερα από καταγγελία πεζοπόρου που εντόπισε το άτυχο ζώο στη διάρκεια περιπάτου μέσα στο δάσος.

Στη θέση Μπάρες, στην κυριολεξία στο πουθενά, σε ένα δέντρο ήταν δεμένο με είκοσι πόντους σχοινί νάιλον ένα κυνηγόσκυλο, χωρίς νερό και χωρίς φαγητό. Το σκυλάκι ήταν σκελετωμένο από την πείνα και εξαντλημένο. Περίμενε απλά να πεθάνει. Είχε δεθεί εκεί για να πεθάνει.

Ο πεζοπόρος αμέσως ενημέρωσε το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου και η κινητοποίηση όλων ήταν άμεση. Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου υπολογίστηκε ότι ήταν δεμένο ίσως και πάνω από 15 μέρες. Το δε σχοινί, λόγω των προσπαθειών του να φύγει, είχε εισχωρήσει μέσα στο λαιμό του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά με κυνηγόσκυλα που έχουν κακοποιηθεί, έχουν εγκαταλειφθεί στο πουθενά ή έχουν πυροβοληθεί για να πεθάνουν καθώς δεν είναι πια “χρήσιμα”.

Ο δράστης ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

Πηγή: petpet.news

Μεσσηνία: Πρόγραμμα για τα αδέσποτα (βίντεο)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X