Πολιτική

Θερμοκέφαλοι εμποδίζουν την επένδυση στο Ελληνικό

Θερμοκέφαλοι εμποδίζουν την επένδυση στο Ελληνικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ ώρες συνεδρίαζε χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για να καταλήξει σε αδιέξοδο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγελικής Κώττη στο Liberal.gr.

Το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης και μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επένδυση στο Ελληνικό ούτε εγκρίθηκαν, ούτε… δεν εγκρίθηκαν. Η συζήτηση διακόπηκε όταν «έπεσε» άνωθεν τηλεφώνημα στις 2 παρά 10 τα ξημερώματα προς την πρόεδρο του συμβουλίου και γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, αναφέρει το ρεπορτάζ του Liberal.gr.

Η οποία ήδη έψαχνε τρόπο να αναβάλει τη γνωμοδότηση, καθώς τα σχέδια που είχε για κήρυξη του μισού οικοπέδου της επένδυσης, ως αρχαιολογικό χώρο, δεν ήταν σίγουρο πως θα έβγαιναν. Τι κι αν η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να μην κηρυχθεί αρχαιολογικός ο χώρος; Ο αγώνας περί του αντιθέτου υπήρξε σκληρός. Και ακόμα δεν έχει λήξει.

Να μην σας κουράζω όμως. Eretikos είμαι και δεν θέλω να γίνω kourastikos. Η ουσία είναιότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι εκεί στον τομέα του θεσμικού Πολιτισμού που αντιλαμβάνονται πως ό,τι είναι ιστορικού ενδιαφέροντος είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα. ‘Οτι τους ανήκει. Ότι είναι κτήμα τους και κανενός άλλου,  το οποίο «χρσιμοποιούν» κατά το δοκούν, υπο τον μανδύα του «ενδιαφέροντος» για την πολιτιστική κληρονομιά μας. Όμως άλλον το ατόφιο, ειλικρινές ενδιαφέρον και άλλο το «ενδιαφέρον» που είναι προέκταση πολιτικών, κομματικών, συνδικαλιστικών ερεισμάτων και- το χειρότερο- ιδεοληψιών.

Σας παρέθεσα δύο διαφορετικές περιπτώσεις (σ.σ. το σχόλια για την Παναγία των Βράχων) τουλάχιστον ιδεοληψίας, η οποία εισχωρώντας στην χώρα της παθογένειας, δεν διορθώνεται με κανένα Μνημόνιο, ούτε με εξορθολογισμό και εξυγίανση του Δημοσίου.

Για την ιστορία, έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια από τότε που το αεροδρόμιο μετακόμισε στα Σπάτα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X