Πολιτική

Αχτσιόγλου εναντίον Βρούτση και με τη βοήθεια του ΙΟΒΕ

Αχτσιόγλου εναντίον Βρούτση και με τη βοήθεια του ΙΟΒΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Γιάννης Βρούτσης για το θέμα της αύξησης των μισθών. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο του κόμματος, απάντησε στις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση περί «αντιεπιστημονικής» πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο υπουργός Εργασίας νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού ως «αντιεπιστημονική». Η Εφη Αχτσιόγλου αντέδρασε με έντονο και συνάμα σκωπτικό τρόπο λέγοντας: «Αντιεπιστημονική για τον κ. Βρούτση είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% φέτος και 7,5% το 2021. Αντιθέτως, η μείωσή του εν μία νυκτί κατά 22% και κατά 32% για τους νέους βασιζόταν σε πλούσια βιβλιογραφία.

Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις τι εννοεί. Ο κύριος υπουργός μπορεί να άργησε αλλά έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Οι αυξήσεις μισθών είναι αντιεπιστημονικές και οι μειώσεις επιστημονικές.

Πόσο πιο τεκμηριωμένα να το πει;».

Πάντως, ο Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται εκτεθειμένος, αφού το ΙΟΒΕ υποστήριξε επιστημονικά την αύξηση των μισθών τονίζοντας στην έκθεση για την “Ελληνική Οικονομία” ότι «στόχος πρέπει να είναι να αυξηθεί συστηματικά η αμοιβή της εργασίας και της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Μόνο εάν αυτό συμβεί η μεγέθυνση της οικονομίας που καταγράφεται σήμερα θα οδηγήσει σε συνθήκες για ισχυρή ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X