Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Αφού δεν θέλουν rapid test, να ψωνίζουν με click-away

Άδωνις Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Αφού δεν θέλουν rapid test, να ψωνίζουν με click-away
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τη «λύση» του click-away βρήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους ανεμβολίαστους πολίτες που δεν θέλουν να κάνουν rapid test για την είσοδό τους στα καταστήματα, ενόψει της έναρξης εφαρμογής των νέων μέτρων.

Ξεχνά όμως ο υπουργός Ανάπτυξης ότι το click-away μπορούν να το αξιοποιήσουν ουσιαστικά μόνο καταστήματα με προσωπικό άνω του ενός ατόμου.

«Δεν απαγορεύεται το click-away, επιτρέπεται, βεβαίως μπορούν να το κάνουν» οι ανεμβολίαστοι, είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα, αν δεν υπάρχει είσοδος στο κατάστημα, μπορούν να παραλάβουν στην είσοδο, να μην μπουν μέσα. Αν έχουν κάνει την παραγγελία τους, να τους το δώσουν όπως γινόταν την εποχή του click-away. Αυτό επιτρέπεται … αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test ούτε να “ασχοληθεί” με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω, σε ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις … είναι μία επιλογή που μπορεί να υπάρχει και σε κανονικές συνθήκες», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα νέα μέτρα, στη συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων της χώρας όπου υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος, όπως τόνισε η ηγεσία του εμπορικού κόσμου αυτός θα πρέπει ταυτόχρονα να ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ και την ταυτότητα του πελάτη πριν μπει σε ένα κατάστημα, να τον εξυπηρετεί εντός του καταστήματος και να ολοκληρώνει την συναλλαγή στο ταμείο, αποτρέποντας την ίδια ώρα οποιαδήποτε άλλη είσοδο για να μην απειληθεί με βαρύ χρηματικό πρόστιμο η επιχείρηση.

Με βάση την πρόταση Άδωνι, θα πρέπει επίσης να είναι stand-by στο τηλέφωνο ή/και μπροστά στο pc για να εξυπηρετήσει και πελάτες που αγόρασαν προϊόντα και θέλουν να παραλάβουν στην είσοδο με click-away.

Η μετακίνηση της πλειοψηφίας της πελατείας των ανεμβολίαστων προς τα μεγάλα καταστήματα, όπου μπορούν να περιμένουν ότι θα υπάρχει κάποιος να τους εξυπηρετήσει, είναι και σε αυτή την περίπτωση προφανής…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X