Θέμα

Αγρότες: Αγωνία στο Μαξίμου για τη συνάντηση της Τρίτης – Κόκκινο πανί ο Αυγενάκης μετά την άρνηση να τους δεχτεί κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη (vid-pic)

Αγρότες: Αγωνία στο Μαξίμου για τη συνάντηση της Τρίτης – Κόκκινο πανί ο Αυγενάκης μετά την άρνηση να τους δεχτεί κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη (vid-pic)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αγρότες:Με αναμμένες τις μηχανές περιμένουν οι αγρότες, ένα 24ωρο πριν τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν με τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, δεν φαίνεται να κάνουν βήμα πίσω τόσο στα αιτήματά τους, όσο και στις προσδοκίες τους από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία στο Μαξίμου για τη συνάντηση που είναι προγραμματισμένη γι’ αύριο Τρίτη, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εκπροσώπους των αγροτών, οι οποίοι όχι μόνο παραμένουν στους δρόμους και δείχνουν διάθεση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, αλλά φαίνεται να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη πλέον στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά τα όσα έγιναν χθες βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, όταν αγρότες  απέκλεισαν τους δρόμους έξω από το ξενοδοχείο, όπου βρισκόταν ο Λευτέρης Αυγενάκης, και στη συνέχεια όταν δεν έγιναν δεκτοί από τον υπουργό, εισέβαλαν στο αεροδρόμιο για να διαμαρτυρηθούν, ο φόβος που υπάρχει στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι η αυριανή συνάντηση μπορεί να αποβεί άκαρπη, παρά την προσπάθεια που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, οδηγώντας τις σχέσεις τους με το Μαξίμου στα άκρα, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει σαφές μήνυμα στους αγρότες. «Να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί».

Πάντως, ένταση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με αγρότες να σπρώχνουν τους αστυνομικούς. Όλα ξεκίνησαν, όταν έφτασε στην πόλη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με αποτέλεσμα δεκάδες αγρότες να πάνε με τα τρακτέρ τους ειρηνικά στο ξενοδοχείο που θα διέμενε.

Παρότι είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα η συνάντηση μεταξύ του υπουργού και των αγροτών ο υπουργός φοβούμενος ότι θα τον προπιλακήσουν ανέβαλε τη συνάντηση.

Οι εξαγριωμένοι αγρότες μετά την αναβολή κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο όταν έμαθαν ότι εκεί βρίσκεται ο κ. Αυγενάκης σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό.

Ειδικότερα, η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου πραγματοποιήθηκε κρυφά σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης .

Η συνάντηση έγινε με τρείς πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς, των Νικόλαο Γρηγοριάδη Διευθυντής της Ένωσης αγροτικού συνεταιρισμού Αλεξανδρούπολης, τον δασάρχη Αλεξανδρούπολης Γιώργο Πιστόλα τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης με την παρουσία του Υφυπουργού Σταύρου Κελέτση, του ΓΓ Γιώργου Στρατάκου και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη..

 

Στ. Κελέτσης: Δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι στην Αλεξανδρούπολη είχε προγραμματιστεί να συναντήσει ο κ. Αυγενάκης τέσσερις εκπροσώπους ελαιοπαραγωγών προκειμένου να συζητήσουν για εκκρεμότητα αποζημίωσης που είχαν. Οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης που έμαθαν ότι ο υπουργός θα μεταβεί στο ξενοδοχείο, πήγαν αυτοβούλως εκεί με τα τρακτέρ τους.

Ωστόσο, επειδή ο κ. Αυγενάκης για να μη χάσει την πτήση για Αθήνα λόγω της πολύωρης σύσκεψης στην Κομοτηνή, αποφασίστηκε να δει τους εκπροσώπους ελαιοπαραγωγών σε μια μικρή αίθουσα του αεροδρομίου, όπως και έγινε.



 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X