Πολιτική

Αιχμές Όλγας Κεφαλογιάννη κατά Κυριάκου Μητσοτάκη

Αιχμές Όλγας Κεφαλογιάννη κατά Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε η Όλγα Κεφαλογιάννη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Μητσοτακικούς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο cnn.gr τονίζει με πολύ μεγάλη έμφαση, ενδεχομένως για να μην αμφιβάλλει κανείς, πως η Νέα Δημοκρατία είναι καραμανλική. Προπαντός τώρα θα λέγαμε, που αρχηγός της είναι ένας Μητσοτάκης. Το μήνυμα της Όλγας Κεφαλογιάννη είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο, όπως και ο αποδέκτης του.

Συνεχίζουμε στα γενικής φύσεως θέματα, λοιπόν. Θεωρείστε εμβληματική μορφή του ρεύματος του καραμανλισμού. Πρόκειται για ένα ρεύμα που έρχεται από πολύ παλιά. Είναι όμως ο καραμανλισμός επίκαιρος σήμερα ή έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα; ρωτήθηκε από τον ιστότοπο και απάντησε:

Μάλλον εννοείτε ότι είμαι παραταξιακή. Ανήκω στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει μιλήσει εδώ και 46 χρόνια για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Το μήνυμα του είναι πάντα επίκαιρο. Γιατί εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε μια κοινωνία που λειτουργεί με φιλελεύθερο τρόπο. Ταυτόχρονα πιστεύουμε στη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ποτέ ούτε συνιστώσες ούτε ρεύματα. Επομένως, δεν μπορεί να γίνεται λόγο για ρεύμα του καραμανλισμού. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είμαστε πάντα η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη.

Επομένως, δεν είναι οι καραμανλικοί στη Νέα Δημοκρατία, αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι καραμανλική αυτή καθαυτή.

Ακριβώς. Είμαστε μια παράταξη που έχει συνέπεια και συνέχεια στην ελληνική πολιτική ζωή και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ιστορικές επιλογές όπως η ευρωπαϊκή προοπτική. Είμαστε πάντα πολύ ανοιχτοί ώστε να δημιουργούμε εκείνες τις κοινωνικές πλειοψηφίες που δημιουργούν ισχυρές κυβερνήσεις. Άνθρωποι που βρίσκονταν στις παρυφές της παράταξης, τώρα πια ανήκουν στη μεγάλη οικογένειά μας.

Οι αιχμές της επεκτάθηκαν και στην οικονομική πολιτική και ιδιαίτερα στο σκέλος που αφορά στις επιχειρήσεις. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει ολοκληρωμένες πολιτικές στήριξης της εγχώριας επιχειρηματικότητας», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Ν. Δ. χωρίς να προσδιορίσει τον αποδέκτη του μηνύματος. Αν δηλαδή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X