Επιλογές

Αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν: Γιατί και για πόσο εξαιρέθηκε η Ελλάδα

Αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν: Γιατί και για πόσο εξαιρέθηκε η Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Στις οκτώ χώρες που εξαιρέθηκαν από την αγορά ιρανικού πετρελαίου, σύμφωνα με την Αμερικανό υπουργό Εξωτεριών Μάικ Πομπέο, περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Τουρκία.
Όπως δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προσωρινές εξαιρέσεις για το ιρανικό πετρέλαιο χορηγούνται στην Κίνα, την Ινδία, την Νότια Κορέα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.
Το ερώτημα γιατί εξαιρέθηκε η Τουρκία, τέθηκε από Ευρωπαίους δημοσιογράφους στον Αμερικανό Brian Hook ειδικό σύμβουλο για το Ιράν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης Τύπου.
Απαντώντας ο κ. Hook τόνισε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν μια πολύ καλή επικοινωνία με την Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να είναι στις χώρες που δεν θα υποστούν κυρώσεις για την αγορά ιρανικού πετρελαίου.
Απαντώντας σε ερώτηση των Financial Times γιατί εξαιρέθηκαν η Ελλάδα και η Ιταλία και δεν δόθηκε εξαίρεση στην Ισπανία για την εισαγωγή αργού ιρανικού πετρελαίου, ο κ. Hook επανέλαβε ότι από τις χώρες που εξαιρέθηκαν οι τρεις μηδενίζουν π ολύ σύντομα τις εισαγωγές πετρελαίου, μέχρι τέλος του έτους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X