Θέμα

Αντάρτικο Καμμένου για την ονομασία των Σκοπίων

Αντάρτικο Καμμένου για την ονομασία των Σκοπίων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα στην κυβερνητική βούληση κινείται ο Πάνος Καμμένος και δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία (υπενθυμίζεται ότι ο eretikoς.gr πρώτος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ονομασία Νέα Μακεδονία).

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ μάλιστα δεν απέκλεισε ακόμα και τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον χρειαστεί.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και της Ντόρας Μπακογιάννη, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Ανέφερε δε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το θέμα και του έπλεξε το εγκώμιο, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του, ερωτηθείς για το Σκοπιανό, είπε ότι ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενεργεία απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κοτζιάς: Η ΝΔ αδυνατεί να προτείνει λύση για το Σκοπιανό

Υπογράμμισε ότι δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε σύγκληση συμβούλου αρχηγών. Σχολιάζοντας φήμες, είπε ότι δεν διαφωνώ με τον κ. Κοτζιά, είναι ο καλύτερος υπουργός ΥΠΕΞ που έχει περάσει ποτέ.

Επανέλαβε ότι για να αλλάξει το όνομα υπάρχει το πρώτο δεδομένο, να υπάρξει δηλαδή απόφαση των πολιτικών αρχηγών και το άλλο δεδομένο του βέτο Καραμανλή του 2008. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της  Ντόρας Μπακογιάννη τονίζοντας ότι ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κ. Μπακογιάννη να έχει μία εμμονή σε σχέση με το θέμα και να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει την θέση για σύνθετη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα σε μια δική της θέση.

Επεσήμανε ότι η ΝΔ θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Σαμαρά, ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα της και αναρωτήθηκε ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ ; Να λύσει τα δικά της πρώτα. «Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Αντώνης Σαμαράς ο μπουρλοτιέρης της λύσης του Σκοπιανού και τα ιστορικά γεγονότα σε λεπτομέρειες

Φαρμακερές μπηχτές Πάγκαλου για Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σαμαρά και Τσοχατζόπουλο για τα Σκόπια

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X