Παρασκήνιο

Bad loser! Ο Λοβέρδος άρχισε… να θάβει τον Ανδρουλάκη! video

Bad loser! Ο Λοβέρδος άρχισε… να θάβει τον Ανδρουλάκη! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μόλις δύο μήνες έχουν περάσει από τον εκλογικό θρίαμβο του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ. Εκλογικός θρίαμβος που ταυτόχρονα ήταν… συντριβή για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος δεν κατάφερε καν να περάσει στον δεύτερο γύρο. Τόσο λοιπόν χρειάστηκε, μόλις δυο μήνες, για να παρέμβει δημόσια ο Ανδρέας Λοβέρδος με αρνητικό σχολιασμό της στρατηγικής του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Κίνηση που προοιωνίζεται μεγάλες εσωτερικές πιέσεις που θα δεχτεί η νέα ηγεσία στον δρόμο προς τις εκλογές και, κυρίως, μετά το άνοιγμα της κάλπης. Αλλά και κίνηση που δείχνει πως ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αυτό που λένε… bad loser. Δηλαδή δεν ξέρει να χάνει, παρά το ξεκάθαρο μήνυμα της κάλπης…

Λοβέρδος… υποσκάπτει Ανδρουλάκη

Ο Ανδ. Λοβέρδος είπε (ΕΡΤ1) ότι «δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική» από τις ίσες αποστάσεις. “Είναι σαν να ρωτάς ‘τι λέει ο Μητσοτάκης, τι λέει ο Τσίπρας’ για να δεις τι θα κάνεις εσύ. Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας». «Για μένα μιλάω», διευκρίνισε προσεκτικά όταν ρωτήθηκε για τις ίσες αποστάσεις και το ΚΙΝΑΛ.

«Είσαι εκλεγμένος, είσαι ένα κόμμα το οποίο το εξέλεξε ο λαός. Το πήγε στη Βουλή όχι για να λέει με μια μεζούρα 30 πόντους από δω, 30 πόντους από κει και αυτό να είναι η αυτονομία». Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική αυτονομία έναντι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι ο διακηρυγμένος στόχος Ανδρουλάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=X3gsAlNYQng

Με αυτόν τον τρόπο όμως ο Ανδ. Λοβέρδος ουσιαστικά ταυτίστηκε με την κεντρική προσπάθεια που κατέβαλαν η Ν.Δ. και το Μ. Μαξίμου όλη την περασμένη εβδομάδα να ταυτίσουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Χαρ. Τρικούπη σχετικά με το περιστατικό του κλεισίματος του μικροφώνου του Π. Πολάκη από τον Χ. Αθανασίου και όσα ακολούθησαν. Η Ν.Δ. κατηγόρησε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για ίσες αποστάσεις, που «σημαίνουν ταύτιση με τον πολακισμό». Βασική παράμετρος σε αυτή την κόντρα ήταν και η αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει προηγουμένως μεταξύ Βενιζέλου και ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά του Κυρ. Μητσοτάκη για την επιλεκτική ονομαστική αναφορά του στα γαλάζια και όχι τα πράσινα στελέχη αναφορικά με την υπόθεση Novartis. Επ’ αυτού, αν και κοινοβουλευτικά το ΚΙΝ.ΑΛΛ. απάντησε στον πρωθυπουργό, αυτό δεν έγινε με κάποια δήλωση του Ν. Ανδρουλάκη ή με επίσημη ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη. Μιλώντας για τη Novartis ο Ανδ. Λοβέρδος σχολίασε ότι «ή είσαι με εκείνους που υπέστησαν αυτή τη σκευωρία και πρέπει να πας μέχρι το τέλος ή όχι».

Συνήγορος του Πολίτη: Πόρισμα «κόλαφος» για τα «τριχίλιαρα» που μοίραζαν με «τσάντες» το 2007 στην Ηλεία!

Την ίδια μέρα, με δήλωσή του (Πρώτο Θέμα), ο Ν. Ανδρουλάκης προσπαθούσε να απαντήσει στη Ν.Δ. αλλά και, όπως αποδείχθηκε, στο τμήμα του φανατικού αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου που παραμένει στο εσωτερικό του κόμματος, δηλώνοντας ότι «το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν», «δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα…», «επιμένουμε στη δική μας αυτόνομη πορεία και την προοδευτική μας ταυτότητα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X