Πολιτική

«Χαστούκι» από το Ευρωκοινοβούλιο στον Μητσοτάκη για την Ελυθερία του Τύπου

«Χαστούκι» από το Ευρωκοινοβούλιο στον Μητσοτάκη για την Ελυθερία του Τύπου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται, το δίχως άλλο, για ένα προσωπικό άδειασμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μόλις χθες μιλώντας στον David Ignatius στο Georgetown, επέμεινε στο ότι οι… Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα δεν τα… λένε καλά!

Παρά τα όσα είπε στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε πλήρως την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που κατέταξαν την Ελλάδα στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου

Στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «Ελευθερία του Τύπου 2021: Πώς βαθμολογούνται οι χώρες της ΕΕ; (infographics)».

Το κείμενο ξεκινά με την πρόταση «μάθετε πώς βαθμολογούνται οι χώρες στην ΕΕ και στον κόσμο για την ελευθερία του Τύπου το 2021 και πώς εξελίχθηκε η κατάσταση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια». Στη συνέχεια παρατίθεται ο αποκαλυπτικός χάρτης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, με τη χώρα μας να βρίσκεται τελευταία.

https://twitter.com/Europarl_EL/status/1526547766217805824?s=20&t=Lx-qgdTpVmuIxXqJQATrtA

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνομιλία που είχε με τον David Ignatius, επιχείρησε να απαξιώσει την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, λέγοντας: «Καταρχάς, αν αναφέρεστε στον δείκτη που δημοσίευσε μια γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, διαφωνώ κατηγορηματικά με τα συμπεράσματα και τη μεθοδολογία της συγκεκριμένης κατάταξης. Είμαστε μια ελεύθερη δημοκρατία. Αν κοιτάξετε απλά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα, θα καταλάβετε ότι οι περισσότερες από αυτές τις εφημερίδες μάς ασκούν δριμεία κριτική. Είμαστε μια χώρα όπου ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει οτιδήποτε και να μην διωχθεί γι’ αυτό, αντιθέτως έχει απόλυτη ελευθερία να εκφράσει το παράπονό του. Άρα διαφωνώ ριζικά με αυτές τις αξιολογήσεις. Και αν ρίξετε απλώς μια ματιά στο τι συμβαίνει με το τοπίο των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, πιστεύω ότι επιβεβαιώνει αυτό που λέω».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X