Πολιτική

Εκλογές: Τζανακόπουλος για Κατρούγκαλο και ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών

Εκλογές: Τζανακόπουλος για Κατρούγκαλο και ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκλογές -Τζανακόπουλος: Σε ερώτηση του Θάνου Πλεύρη για τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών απάντησε στο αποψινό ντιμπέιτ της ΕΡΤ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η δήλωσή του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι θα αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20%, προκάλεσε συν τοις άλλοις και την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα. Ήταν μια δήλωση που έγινε μέσα τη νύχτα τοπικού καναλιού και προέκυψε μέσα σε μια αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη. Ρώτησε τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ εάν είναι υπερήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που έκανε. Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε εμμέσως πλην σαφώς ναι. Ο Άδωνις τότε δεν έχασε την ευκαιρία και τον ρώτησε αφού είστε υπερήφανοι θα την ξαναφέρετε;

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης ρώτησε «Αποδοκιμάστηκε από ότι βλέπουμε και αποσύρεται ο κ. Κατρούγκαλος από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα μου είναι: κάνατε λάθος λοιπόν όταν ψηφίσατε τον νόμο Κατρούγκαλου, γιατί δεν είναι νόμος Κατρούγκαλου, είναι νόμος ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε λάθος όταν βάλατε 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες; Και αν κάνατε λάθος γιατί όταν κατήργησε αυτόν τον νόμο στο σκέλος των ασφαλιστικών εισφορών η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίσατε μαζί μας και αντιθέτως επιχειρηματολόγησατε υπέρ του νόμου Κατρούγκαλου;»

«Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση γιατί προφανώς δεν έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον ασφαλιστικό νόμο στον οποίο αναφέρεστε. Ήδη από το 2019 το 20%, το οποίο είχε ψηφιστεί τότε με πίεση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για κοινό ποσοστό μεταξύ εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών έγινε 13% και την ίδια στιγμή μπήκε και πλαφόν, όριο δηλαδή στο πόσο πρέπει να πληρώνει ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, πράγμα το οποίο ισοσκέλιζε περίπου τα ποσά τα οποία έπρεπε να πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τα ποσά τα οποία ισχύουν σήμερα. Αντίθετα με τη ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας, αυτό το οποίο έχει επιτευχθεί είναι το εξής ότι το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών εκεί που πλήρωναν 160 ευρώ το μήνα σήμερα πληρώνουν 240. Άρα αυτό που ρωτάτε κ. Πλεύρη στην πραγματικότητα βασίζεται σε μια λανθασμένη προκείμενη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X