Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Νέα σκληρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Ελληνοτουρκικά: Νέα σκληρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για επικοινωνιακή κατρακύλα της κυβέρνησης κάνουν λόγο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως λένε  το Μέγαρο Μαξίμου αντί να διαμορφώσει μια εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία, εκμεταλλεύεται  την προπαγάνδα του Τουρκικού τύπου για να χτυπήσει τον Αλέξη Τσίπρα .

Με αφορμή το άρθρο που έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τα εθνικά θέματα όπου επισημαίνει ότι “το έλλειμμα στρατηγικής και η υποταγή και της εξωτερικής πολιτικής στην εύκολη επικοινωνία και στο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα” ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τα οποία έσπευσαν να υιοθετήσουν  τα ρεπορτάζ του τουρκικού τύπου σχετικά με το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα.

Οι τίτλοι που υπήρξαν στο ΠΡΩΤΟ  ΘΕΜΑ και στο iefimerida   «Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για άρθρο του Τσίπρα») – Τους δίνει επιχειρήματα για την ΑΟΖ  , αναφέρονται στην φιλοκυβερνητική Τουρκική εφημερίδα Yeni Safak   που είχε τίτλο  «πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας: Με τη συμφωνία με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία αυτό που ήθελε».

Το άρθρο της Yeni Safak αναφέρεται στη διατύπωση στο άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  πως «αν, επίσης, βασική θέση της Τουρκίας και κόκκινη γραμμή από την πλευρά της, εδώ και χρόνια, είναι ο 28ος μεσημβρινός, τότε η οριοθέτηση με την Αίγυπτο, που φτάνει πριν από το όριο αυτό, δημιουργεί de facto την εντύπωση ότι η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις», διανθίζοντας το με την παραπλανητική διατύπωση πως «αυτή η συμφωνία αποδυναμώνει τα επιχειρήματά μας. Δώσαμε στην Τουρκία αυτό που ήθελε».
Η απάντηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση – η οποία θεωρεί ότι βρίσκεται πίσω από τα δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο-  ήταν καταπέλτης καθώς όπως λένε η κυβερνητική προπαγάνδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.  «Δεν μας εκπλήσσει πια καθόλου, το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση καταγγέλλει τα τουρκικά ΜΜΕ καθημερινά για αδίστακτη προπαγάνδα και fake news, διαρρέει στα Μέσα άρθρα του τουρκικού Τύπου και ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγήσεις για την απαράδεκτη κοπτοραπτική του άρθρου  του Προέδρου του.

Ούτε βέβαια το γεγονός ότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που εξαφάνισαν τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι οι “υποχωρήσεις” της Ελλάδας στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία “συμφέρουν την Τουρκία”, υιοθετούν τώρα ως πρώτη είδηση την τουρκική προπαγάνδα.

Είναι προφανές ότι αυτή η άθλια τακτική εκπορεύεται από την ίδια τη κυβέρνηση που όχι μόνο αδυνατεί να απαντήσει επί της ουσίας στη κριτική της αντιπολίτευσης για τους αδέξιους χειρισμούς της στα εθνικά μας θέματα, αλλά επιπλέον επιχειρεί και τη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Μόλις λίγους μήνες πριν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε το θράσος να χαρακτηρίσει την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας ως Δούρειο Ίππο της Τουρκίας».

«Όση όμως αθλιότητα και να επιστρατεύσουν, δε μπορούν να κρύψουν ούτε το πανικό τους, ούτε την ουσία. Και η ουσία είναι ότι με την έλλειψη εθνικής στρατηγικής η κυβέρνηση μας οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς για τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X