Παρασκήνιο

Εργασιακό: Επίθεση Μητσοτάκη στην Γεννηματά! «Είχα την εντύπωση ότι άκουγα τον Τσίπρα» – LIVE η ομιλία του

Εργασιακό: Επίθεση Μητσοτάκη στην Γεννηματά! «Είχα την εντύπωση ότι άκουγα τον Τσίπρα» – LIVE η ομιλία του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο βήμα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επιχειρεί να απαντήσει σε όλα όσα του έχουν καταλογίσει οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Απεργία ΠΝΟ: Τα κανάλια «πόνταραν» σε κοινωνικό αυτοματισμό και τους βγήκε… ασύλληπτο φιάσκο σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση!

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας μίλησε για κρεσέντο αφορισμού και μηδενισμού εκ μέρους της κας Γεννηματά. «Είχα την εντύπωση ότι άκουγα τον κ. Τσίπρα», είπε «και όχι εσάς».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σήμερα στην Ελλάδα η απασχόληση ενός στους 4 εργαζόμενους δεν δηλώνεται ή δηλώνεται μερικώς. Αυτό, όπως είπε έχει ως αποτέλεσμα να μην αμείβονται σωστά και μάλιστα να χάνονται και εισφορές. Ο πρωθυπουργός έκανε και αναφορά στις απεργίες οι οποίες τόνισε ότι αν και βγαίνουν παράνομες γίνονται κανονικά και οι λίγοι ταλαιπωρούν τους πολλούς. Κι ενώ όπως είπε ο εχθρός ήταν η κυβέρνηση τελικά τα θύματα ήταν οι πολίτες. Γι’ αυτό και τόνισε ότι ο νέος νόμος έρχεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση για πρώτη φορά από το 1982. «Θέτει κανόνες στην ζούγκλα και ξεπερνά τον μεσαίωνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Μητσοτάκης για το νέο εργασιακό

Αναφερόμενος στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, είπε ότι οικοδομεί ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για 10 τολμηρές τομές που δρομολογούνται και οι οποίες κάνουν διαφανείς τις σχέσεις εργαζόμενου και εργοδότη. Οι τομές αυτές πρόσθεσε βοηθούν την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία να συναντηθούν με την Ευρώπη.

Έκανε αναφορά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αφού έτσι όπως είπε θα χτυπιέται η μαύρη εργασία και η εισφοροδιαφυγή αφού οι ώρες εργασίας θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επιθεώρηση εργασίας και τον τρόπο που θα λειτουργεί λέγοντας ότι με τη νέα δομή θα «σπάσουν κάποια παραμάγαζα».

Απαριθμώντας τις τομές που γίνονται με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρθηκε στην ειδική φροντίδα που παρέχεται σε εργαζόμενους από τις ψηφιακές πλατφόρμες και έτσι είπε τα αυτοαπασχολούμενα παιδιά των κούριερ και των ντελίβερι θα έχουν ασφάλιση, προστασία και συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Μίλησε επίσης για την άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές που θεσπίζεται και μάλιστα είπε ότι είναι μεγαλύτερη από το 10ημερο της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Δείτε ζωντανά όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή

Η αυλαία “άνοιξε” με πρώτο πολιτικό αρχηγό τον  πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο “ολετήρα” και πρόσθεσε “άλλο δουλεία και άλλο δουλειά…” Πρότεινε αυτά για την εργασία με αμοιβή ρεπό, η ΝΔ να τα εφαρμόσει για ένα χρόνο στους εργαζόμενους της Πειραιώς και μετά να τα φέρετε. Χαρακτήρισε μεταξύ άλλων λάθος τις διατάξεις για την απεργία λέγοντας άλλο κατάχρηση και άλλο να την καταργήσετε , αυτό είναι αντισυνταγματικό. Συνολικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης διαφώνησε σε 11 σημεία του νομοσχεδίου.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, παράλληλα έβαλε θέματα που αφορούν την οικονομία, τον δανεισμό της χώρας,  την πολιτική των γεωτρήσεων και εξορύξεων, της αμυντικής βιομηχανίας, της αγροτικής ανάπτυξης, της νησιωτικότητας, του τουρισμού αλλά και το μεταναστευτικό.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Βουλή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X