Πολιτική

Εξεταστική για Τέμπη: Πονηρά παιχνίδια και μεθοδεύσεις από τη Νέα Δημοκρατία

Εξεταστική για Τέμπη: Πονηρά παιχνίδια και μεθοδεύσεις από τη Νέα Δημοκρατία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Δημοκρατία αντί να ασχοληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη με την τραγωδία, επιχείρησε να αποδομήσει την αξιοπιστία μαρτύρων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, η οποία εντόπισε αποχρώσεις ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, «με απεχθείς μεθόδους που προκαλούν αποστροφή, η ΝΔ εργαλειοποιεί την Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και καταθέσεις όχι για τα αίτια της τραγωδίας, αλλά για την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που εντόπισε αποχρώσεις ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας από τον Κ. Καραμανλή, ενώ ασκήθηκαν διώξεις κατά 23 φυσικών προσώπων».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των συγγενών θυμάτων και των τραυματιών την ώρα που περιμένουν να χυθεί φως στο πολύνεκρο δυστύχημα. Να είστε σίγουροι στην ΝΔ ότι η εξεταστική δεν θα γίνει πλυντήριο κανενός» τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Τι προηγήθηκε

Ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο  προέδρος της Εξεταστικής Δημήτρης Μαρκόπουλος ρώτησαν για πρώην στελέχη του ΟΣΕ, στα οποία δεν αναφέρθηκαν οι δύο μάρτυρες, Κώστας Γιαννάκος και Χρήστος Τσίτουρας.

 

Συγκεκριμένα, έθεταν διαρκώς ερωτήματα για τον πρώην διευθυντή Ηλεκτροκίνησης, Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης και Εγκατάστασης στον ΟΣΕ, κ. Παναγιώτου, ο οποίος είχε καταγγείλει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ την περίοδο 2001 – 2005, κ. Γιαννάκο, με αποτέλεσμα οι καταγγελίες του να αξιοποιηθούν από την Επιτροπή Βαλυράκη και να οδηγηθεί ενώπιον ακροατηρίου, όπου και αθωώθηκε.

Παράλληλα, έκαναν ερωτήσεις για το έτερο πρώην στέλεχος του ΟΣΕ, Ιωάννη Κατσιούλη, αλλά και τον υιό του, Χρήστο, ο οποίος εργάστηκε για μία περίοδο στην ΕΡΓΟΣΕ. Όπως ειπώθηκε, ο Ιωάννης Κατσιούλης, εργάστηκε επί 15 χρόνια στον ΟΣΕ και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να εργαστεί σε έναν εκ των εργολάβων των έργων και συγκεκριμένα την εταιρία, Bombardier, η οποία είναι μία εκ των τριών (Siemens και Alstom οι άλλες δύο) που δύνανται να εκτελέσουν έργα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης στον σιδηρόδρομο.

 

Και τα τρία πρόσωπα ήταν μάρτυρες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, προσκομίζοντας στοιχεία που οδήγησαν στις εισαγγελικές πράξεις. Ως εκ τούτου, τα στελέχη της ΝΔ θέλησαν να αποδομήσουν την αξιοπιστία των συγκεκριμένων μαρτύρων, κάτι που αποτυπώθηκε και σε επίπεδο δημοσιευμάτων με που έκαναν λόγο για «αναξιοπιστία των μαρτύρων» της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X