Παρασκήνιο

Facebook: Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ πως… του έκλεψε το Meta!

Facebook: Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ πως… του έκλεψε το Meta!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανήγγειλε χθες το νέο λανσάρισμα του Facebook υπό τη νέα ονομασία Meta. Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, καθώς σύμφωνα με τον CEO της δημοφιλούς πλατφόρμας είναι η νέα εποχή στα social media. Ωστόσο, ο δικός μας Γιάνης Βαρουφάκης είχε διαφορετική άποψη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε μια σειρά από tweets κατηγορεί τον Ζούκερμπεργκ του Facebook ότι «έκλεψε» από τον ίδιο την ονομασία Meta και – όπως λέει – υπάρχει ήδη ιστοσελίδα με αυτό το όνομα και συγκεκριμένα το metacpc.org, που ανήκει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού.

Facebook πάει… Meta! Νέα εποχή – Τι σημαίνουν οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ (video)

Συγκεκριμένα, γράφει στο Twitter: «Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta, του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο».

Το ίδιο μήνυμα το έγραψε και στα αγγλικά δίνοντας επιπλέον πληροφορίες:

Σε ακόμα ένα tweet υποστηρίζει ότι η Facebook του έκλεψε και την ονομασία για το κρυπτονόμισμα αναφέροντας πως Libra έγινε Diem. Σημειώνεται πως Diem25 είναι το πανευρωπαϊκό κίνημα που ίδρυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον Σρέτσκο Χόρβατ. Ο Βαρουφάκης σημειώνει στο twitter: «Πρώτα μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε… DIEM και τώρα ο Zuckerberg μετονομάζει την Facebook σε META (για το ορίτζιναλ, εδώ: https://t.co/2FzQ18HAf4). To επόμενο στάδιο θα είναι να ενστερνιστεί και το σύνθημά μας “Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα”».

«Γεια σου Meta»! Η selfie του Μαρκ Ζάκερμπεργκ με τον… διάδοχο του Facebook!

Για την ιστορία αναφέρουμε τα όσα είπε ο Ζούκερμπεργκ για τη νέα ονομασία του Facebook. Πρόκειται για τη λέξη «Meta», η οποία παραπέμπει στο metaverse, μια νέα πολιτική της εταιρείας που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με τις τεχνολογίες, όσον αφορά στην εργασία και τη διασκέδαση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X