Πολιτική

Γεροτζιάφας: Ο Μητσοτάκης να τηλεφωνήσει στον Τσίπρα – Είμαστε σε εθνική υγειονομική κρίση (ηχητικό)

Γεροτζιάφας: Ο Μητσοτάκης να τηλεφωνήσει στον Τσίπρα – Είμαστε σε εθνική υγειονομική κρίση (ηχητικό)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει πρωτοβουλία και να καλέσει στο τηλέφωνο τους κυρίους Τσίπρα και Κουτσούμπα, προκειμένου ο κόσμος να αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη εθνική υγειονομική κρίση», είπε ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Μιλώντας στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας τόνισε: «Στην Ελλάδα δεν μπορεί να μην είναι δυνατόν να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή διαχείρισης των ασθενών με covid. Δεν μπορείς συνέχεια να παίρνεις το θετικό σενάριο, γιατί το θετικό σενάριο έχει αποτύχει από τον Ιούνιο. Απαιτείται εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας».

Και συνέχισε: «Όταν στη Γαλλία μέσα σε μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα, το να αναμένει κανείς λήψη μέτρων σημαίνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει στρατηγική κατά της πανδημίας. Η αντιμετώπιση μιας μεγάλης υγειονομικής κρίσης δεν θα είναι επιτυχία ή αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά εθνική αποτυχία ή επιτυχία. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αρνείται να φτιάξει στρατηγική. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ Πλεύρης είναι σε καλή κατεύθυνση γιατί αποδέχεται το γεγονός ότι χρειάζεται στρατηγική.

Όταν στη Γαλλία διπλασιάστηκε η πίεση στις ΜΕΘ σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, στην Ελλάδα δεν ωφελεί να κλείνεις τα μάτια. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ακούσει αυτά που λέμε οι επιστήμονες και να βάλει μπροστά στις ευθύνες τους, τους πολιτικούς, έτσι ώστε να χαράξουν κοινή στρατηγική.  Το κράτος έχει ευθύνη όχι απλά να ενημερώνει αλλά να βάζει φίλτρα και φραγμούς, γιατί βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν πρέπει να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα φύγει ο κορονοϊός.  Από το καλοκαίρι του 2020, οι Αμερικανοί είχαν διατυπώσει την άποψη ότι η πανδημία θα έχει προοπτική μέχρι το 2025. Ο Μπάιντεν όταν μίλησε για δεύτερης γενιάς εμβόλια, ήξερε ότι θα κρατήσει πολύ καιρό αυτή η ιστορία γιατί με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα πρέπει να εμβολιαστεί το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, κάτι από το οποίο είμαστε πάρα πολύ μακριά.

Απαιτείται να καθίσουν στο τραπέζι αυτοί που διαχειρίζονται την μοίρα του κόσμου και να προβούν σε μαζικούς εμβολιασμούς. Να πάνε στα στρατόπεδα που είναι στοιβαγμένοι οι μετανάστες, στα χωριά, στην Δυτική Αττική και στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οφείλει η κυβέρνηση να μεταφέρει τώρα πόρους για να μπορέσει να ανασάνει το ΕΣΥ το επόμενο το εξάμηνο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X