Πολιτική

Γιάννης Ραγκούσης: Η Enterprise Greece ζητούσε προνομοιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση

Γιάννης Ραγκούσης: Η Enterprise Greece ζητούσε προνομοιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη λίστα Πέτσα και την Opinion Poll βρέθηκε σήμερα (08.12.2021) η εταιρία Enterprise Greece.

Όπως προέκυψε, η Enterprise Greece προσπάθησε, με τις… πλάτες του Μεγάρου Μαξίμου να εξαιρεθεί από την υποχρέωση αναρτήσεων στη «Διαύγεια». Μόνο που το αίτημα που έκανε η κυβέρνηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δεν έγινε δεκτό.

«αποκαλύφθηκε από επίλεκτο στέλεχός της- τον ίδιο τον επικεφαλής της εταιρείας- ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προώθησε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ερώτημα-αίτημα για την εξαίρεση του “Enterprise Greece” από τη Διαύγεια», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

«Ο λόγος είναι προφανής. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα (υπογραμμίζω το μέχρι σήμερα) η  “Enterprise Greece ” είναι  η εταιρεία που  διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος και αυτή που συνάπτει τις αμαρτωλές συμβάσεις για την προβολή της εικόνας και της φήμης της Κυβέρνησης στο εξωτερικό» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή, ζήτησε απαντήσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Φιλιόπουλο. Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από τον Γιάννη Ραγκούση και επιβεβαίωσε πως η Enterprise δεν είχε δικαίωμα να απευθυνθεί αυτοτελώς στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αυτό το δικαίωμα, όπως επιβεβαίωσε ο μάρτυρας, το έχει η κυβέρνηση.

Ο διάλογος

Γιάννης Ραγκούσης: Εσείς δεν μπορείτε να απευθύνεστε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αυτοτελώς, σωστά;

Γιώργος Φιλιόπουλος: Σωστά

Γιάννης Ραγκούσης: Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να υποβάλει αιτήματα και να παίρνει απαντήσεις, σωστά;

Γιώργος Φιλιόπουλος: Σωστά

Γιάννης Ραγκούσης: Μας ανακοινώσατε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υιοθέτησε το αίτημά σας να εξαιρεθεί το Enterprise Greece από τη Διαύγεια.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X