Πολιτική

Handelsblatt για Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου: “Δεν μπορούν να λιγδώσουν το έντερό τους”!

Handelsblatt για Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου: “Δεν μπορούν να λιγδώσουν το έντερό τους”!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκτενώς και… ποικιλοτρόπως σχολιάζεται στον γερμανικό Τύπο και δη στην Handelsblatt το ζήτημα της παραίτησης του υπουργικού ζεύγους Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου με αφορμή το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η Handelsblatt παρατηρεί στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι «ενώ σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες ζει στο όριο της φτώχειας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποπέμψει δύο μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, τα οποία προφανώς δεν μπορούν να λιγδώσουν το έντερό τους».

Η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ σχολιάζει: «Τα σκάνδαλα δεν έρχονται ποτέ τη σωστή ώρα, αλλά το συγκεκριμένο βρίσκει τον Αλέξη Τσίπρα σε μια εξόχως ακατάλληλη στιγμή: Εν μέσω της τελικής ευθείας του μεταρρυθμιστικού προγράμματος ο έλληνας πρωθυπουργός χάνει τον υπουργό Οικονομίας του. Στα τέλη Αυγούστου η Ελλάδα καλείται να αποδεσμευθεί από τη δανειακή βοήθεια και να αναχρηματοδοτείται ξανά αυτόνομα στις κεφαλαιαγορές. Σε αυτήν ειδικά τη χρονική συγκυρία ο Τσίπρας πρέπει να στελεχώσει εκ νέου το σημαντικό υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης».

Η Handelsblatt στέκεται στον… γάμο

Ο γερμανός ανταποκριτής επισημαίνει την ταυτόχρονη παρουσία των δύο συζύγων στην κυβέρνηση. «Το να κάθονται σύζυγοι μαζί στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου παρεμπιπτόντως δεν θεωρείται στην Ελλάδα, με φόντο την εκτεταμένη οικογενειοκρατία, ούτε ασυνήθιστο ούτε ανάρμοστο. Και σε κυβέρνηση Τσίπρα υπήρξαν ήδη δύο περιπτώσεις» (σ.σ. παλαιότερα η περίπτωση Δρίτσα – Χριστοδουλοπούλου).

Το άρθρο αναφέρει ότι αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας του ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε από το κοινοβούλιο τη διάταξη για επίδομα ενοικίου. «Όπως πάντα, όταν πρόκειται για χρήματα προς όφελος πολιτικών, έτσι και τότε υπήρξε ευρεία πλειοψηφία υπέρ του νόμου».

Πηγή: dw

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X