Πολιτική

Η επιστροφή του Καραμανλισμού στη ΝΔ μέσω Δένδια

Η επιστροφή του Καραμανλισμού στη ΝΔ μέσω Δένδια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ηδη υπάρχει ένας νέος εκφραστής. Και το όνομα αυτού Νίκος Δένδιας. Προς το παρόν ο εκ Κερκύρας βουλευτής παραμένει ένας νομοταγής υπουργός Εξωτερικών, παρά τις τεράστιες διαφορές που έχει με το Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ελληνοτουρκικά.

Είναι πανθομολογούμενο ότι η στάση του στη συνέντευξη με τον Μεβλούτ Τσαβόσογλου στην Τουρκία εξακόντισαν στα ύψη τις μετοχές του και τον καθιέρωσαν πλέον σαν τον επιφανέστερο εκπρόσωπο του Καραμανλισμού στη Νέα Δημοκρατία και δελφίνο όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου.

Τα γεγονότα που έδωσαν το άτυπο χρίσμα του δελφίνου έχουν ως αφετηρία το άρθρο του Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα “Τα Νέα” στο οποίο εξέφρασε τις θέσεις του για τα Ελληνοτουρκικά και τη συμφωνία Ελσίνκι, την πρόοδο της οποία ανέκοψε ο Κώστας Καραμανλής όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας. Για το λόγο αυτό ο Κώστας Σημίτης εξαπέλυσε πυρά.

Του απάντησε ο Κώστας Καραμανλής δηλώνοντας ότι με την την Τουρκία δεν υπάρχει παρά μόνο μία διαφορά, η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ και ταυτοχρόνως προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίο μιλά για θαλάσσιες ζώνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι μία διαφορά.

Ο Κώστας Καραμανλής εξήρε και τη στάση του Αντώνη Σαμαρά στο θέμα του Ελσίνκι τείνοντας ουσιαστικά χείρα συνεργασίας  στους σαμαρικούς. Και τώρα οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο πτέρυγες θα κινηθούν από κοινού στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρήσει να ξεπεράσει τις ¨κόκκινες γραμμές”  που έθεσαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Σε μία τέτοια περίπτωση, αναφέρουν εκτιμήσεις ο Νίκος Δένδιας θα παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο, αφού όπως γράφει και η Κυριακάτικη Kontranews είναι ο νούμερο 1 δελφίνος στη Νέα Δημοκρατία.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει επίσης ότι είναι ο φορέας μέσω του οποία επιστρέφει ο Καραμανλισμός, δηλαδή ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός στη Νέα Δημοκρατία.

Οι επόμενες κρίσιμες στιγμές είναι κατά την ψήφιση από τη Βουλή των τριών συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία και οι συζητήσεις με την Τουρκία για τη διευθέτηση των διαφορών όπως λέει ο Κώστας Σημίτης και ασπάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πράγμα με το οποίο έχουν σφοδρές διαφωνίες οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνη Σαμαράς, καθώς και οι βουλευτές που πρόσκεινται στους δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Κεραυνός Κώστα Καραμανλή κατά Κώστα Σημίτη: Διαπραγματευόταν εθνική κυριαρχία

Επίθεση Σημίτη σε Καραμανλή: Συζητούσε για την αιγιαλίτιδα ζώνη

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X