Media

Κόλαφος και η Liberation για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Κόλαφος και η Liberation για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το θέμα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά είναι η Liberation, που πήρε τη σκυτάλη από την έκθεση των Διεθνών Δημοσιογραφικών Οργανώσεων με την οποία καταγγέλθηκε η υποβάθμιση της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας.

Η γαλλική Liberation ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για εμμονή της με τον «έλεγχο του μηνύματος» και την «ελαχιστοποίηση των διαφωνούντων επικριτικών φωνών».

Στο άρθρο της Liberation υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ελευθερία του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ECPMF). «Από την επιστροφή της δεξιάς στην εξουσία το 2019, η ελευθερία του Τύπου έχει επιδεινωθεί σημαντικά» σημειώνει ο αρθρογράφος και προσθέτει ότι στην έκθεση γίνεται λόγος για «βαρύ κλίμα για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία», «ανησυχητική κατάσταση», «πίεση» ακόμη και «απειλές» κατά των δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η γαλλική εφημερίδα αναφερόμενη στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που διέπεται από το κράτος δικαίου και πως η ανεξαρτησία του Τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη», αντιτάσσει την έκθεση των Διεθνών Δημοσιογραφικών Οργανώσεων και σημειώνει ότι οι Οργανώσεις Δημοσιογράφων ανησυχούν από τα πολλά αντίθετα μηνύματα, όπως ότι οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο ρεπορτάζ για το προσφυγικό ή στην κάλυψη διαδηλώσεων.

Σημειώνει δε ότι οι έρευνες για τη δολοφονία Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021 δεν προχωρούν γεγονός το οποίο «προκαλεί δυσπιστία όσον αφορά στην ικανότητα και στη θέληση της κυβέρνησης να προστατεύσει τη δημοσιογραφική κοινότητα».

Τέλος, η Liberation κάνει αναφορά στους πολλούς νόμους της ΝΔ για να περιορίσει της ελευθερία του Τύπου, κάνοντας ειδική αναφορά στον τελευταίο νόμο για τα fake news.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X