Πολιτική

Metron Analysis: Δημήτρης Κουτσούμπας ο δημοφιλέστερος πολιτικός

Metron Analysis: Δημήτρης Κουτσούμπας ο δημοφιλέστερος πολιτικός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA ως πιο δημοφιλής πολιτικός αναδείχτηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με αφορμή τη δημοσκόπηση θυμήθηκαν διάφοροι και τη δήλωσή του για sugar dadies στη Βουλή ,προσπερνώντας βέβαια, πάγια τακτική για άβολες αλήθειες, ενοχλήθηκαν που το κόμμα του αναφέρεται ακόμη στον Λένιν, δεν παρέλειψαν και τις εξυπνάδες, με υπεραπλουστεύσεις σε βαθμό αλλοίωσης της θεωρίας και της ιδεολογίας, επειδή αναφέρεται ακόμη στην προοπτική του σοσιαλισμού.

Μόνο που όλα αυτά δείχνουν την αδυναμία τους -προσποιητή ή πραγματική- να αναγνώσουν την κοινωνική πραγματικότητα και να καταλάβουν γιατί είναι δημοφιλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Δημήτρης Κουτσούμπας προηγείται με 41% και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%. Στην 3η θέση εμφανίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 34% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32%.

Στην 5η θέση ο Στέφανος Κασσελάκης με 26% και στην 6η ο Κυριάκος Βελόπουλος με 25%. Ο Αλέξης Χαρίτσης παίρνει 22%, ο Δημήτρης Νατσιός 13% και ο Βασίλης Στίγκας 7%.

Δεν -ή τους βολεύει να μην- καταλαβαίνουν γιατί στα μάτια πολλών ανθρώπων σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν φαίνεται ούτε γραφικός, ούτε μονολιθικός και «κολλημένος», ούτε «οπαδός του ολοκληρωτισμού», αλλά αντίθετα φαντάζει ένας πολιτικός που μιλά τη γλώσσα της κοινής λογικής και εκφράζει τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Ας σκεφτούμε, λοιπόν, τι βλέπει σήμερα ένας άνθρωπος που παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις.

Βλέπει μια κυβέρνηση που πιστεύει ότι το 41% ισοδυναμεί με «λευκή επιταγή και περνάει νομοθετήματα ενάντια στη λαϊκή βούληση, αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, την ώρα που διεκδικεί για τις δικές τις πολιτικές ευθύνες ατιμωρησία, είτε μιλάμε για τις υποκλοπές, είτε για τα Τέμπη.

Βλέπει μια αντιπολίτευση βάση των ΜΜΕ, αδύναμη, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς να πείθει ότι μπορεί και εάν είναι αυτό που όντως χρειαζόμαστε.

Βλέπουν την άκρα δεξιά, σε όλες τις παραλλαγές της να σηκώνει κεφάλι.

Και βλέπουν και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Που αμφισβητεί στο όνομα κινημάτων στα οποία το κόμμα του όντως συμμετέχει, κατεβαίνοντας στο δρόμο και διεκδικώντας.

Που μιλάει μια γλώσσα λαϊκή, χωρίς όμως να λαϊκίζει…

Έναν πολιτικό ταυτόχρονα προσηνή, που δεν ενοχλεί… που δεν φοβάται το χιούμορ και που ταυτόχρονα είναι δημοφιλείς με τις ατάκες του!

Σε μια πολιτική σκηνή από την οποία, αυτή τη στιγμή, φαίνεται σαν να απουσιάζουν οι πραγματικοί ηγέτες, αυτοί που νοιάζονται πραγματικά για την κοινωνία και μπορούν να προσφέρουν έναν άλλο δρόμο.

Όσους λοιπόν τους ξενίζει η δημοφιλία του Κουτσούμπα, απλώς δεν είναι σε θέση να αναλύσουν και να συνειδητοποιήσουν όλα αυτά…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X