Πολιτική

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου: Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου: Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κομβικής σημασίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και βασικό πυλώνα ισχύος σε κρίσιμες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, χαρακτήρισαν τη βάση της Σούδας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, που επισκέφθηκαν σήμερα τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε εξαιρετικό το επίπεδο των υποδομών των εγκαταστάσεων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην εξαιρετική -όπως την χαρακτήρισε- συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων και στη βαθιά στρατηγική σχέση που, όπως τόνισε, έχουν οι δύο χώρες.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, «επισκεφθήκαμε σήμερα με τον Αμερικανό πρέσβη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ μια περιοχή εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Η επίσκεψή μας εδώ έχει ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα. Διότι η Σούδα εκφράζει με σαφή και εμβληματικό τρόπο τη στρατηγική σχέση της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών».

Δείτε ακόμη:

Λαμία: Μητέρα δυο παιδιών είδε τη φωτογραφία της σε πορνογραφικό site

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X