Πολιτική

Μητσοτάκης: «Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις μετακινήσεις» (vid)

Μητσοτάκης: «Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις μετακινήσεις» (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρχικά τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πως βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας του κορονοϊού και αντιλαμβάνεται πως είναι δυσάρεστο, αλλά απαραίτητο το Πάσχα στο σπίτι.

«Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις μετακινήσεις για να προστατέψουμε τις περιοχές με τη μικρότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Αντιστάθμισμα είναι το άνοιγμα μετά το Πάσχα. Αυτό θα δώσει μία δυνατότητα ψυχολογικής εκτόνωσης. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός στον Alpha.

Για την πορεία του κορονοϊού ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η τάση είναι θετική. Μειώνεται ο δείκτης θετικότητας και γνωρίζουμε ότι κάθε εβδομάδα που περνάει χτίζουμε τοίχος ανοσίας. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ενώ έχουμε σύμμαχο και τον καιρό».

Για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σταδιακή άρση των μέτρων μετά το Πάσχα μίλησε σε συνέντευξή του στον Alpha ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι όλα θα προχωρήσουν βάσει του χρονοδιαγράμματος, εκτός αν υπάρξει κάποια απροσδόκτητη εξέλιξη.

«Στις 3 Μαίου θα μπορέσουν να ανοίξουν εστιατόρια, καφετέριες, θα πάει το ωράριο στις 23:00. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι είμαστε στο τέλος της περιπέτειας. Το 2021 δεν είναι 2020. Οι Εκκλησίες θα λειτουργήσουν. Το σημαντικότερο είναι ότι γνωρίζουμε πράγματα που πριν ένα χρόνο δεν τα γνωρίζαμε. Τότε δεν γνωρίζαμε πώς θα τελειώσει η περιπέτεια. Τώρα ξέρουμε ότι τα εμβόλια είναι η τελική απάντηση στο πρόβλημα του κορονοϊού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντεξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι η τάση τις τελευταίες 10 ημέρες είναι θετική γιατί μειώνεται ο δείκτης θετικότητας. «Κάθε εβδομάδα χτίζουμε τείχος ανοσίας. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Το άνοιγμα το οποίο κάνουμε είναι ελεγχόμενο και οργανωμένο. Όταν οι πολίτες γνωρίζουν τι θα συμβεί είναι λιγότεροι επιρρεπείς σε παραβατικές συμπεριφορές. Προτιμώ κάποιος να βγει έξω να φάει σε εξωτερικό χώρο με όλα τα μέτρα ασφάλειας, παρά να βρεθεί σε ένα σπίτι που κανείς δεν θα τον επιτηρεί. Η κοινωνία και οι πολίτες συμμορφώνονται όταν μπορούμε να τους περιγράψουμε με όση ασφάλεια μπορεί να γίνει τι θα συμβεί αύριο και μεθαύριο», σημείωσε.

 «Καμία απόλυση εργαζόμενου που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως θα κανένας εργοδότης δεν θα μπορεί να απολύσει εργαζόμενο, ο οποίος δεν θα θέλει να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού.

«Όταν ο covid φύγει ενδεχομένως κάποια μέτρα να μείνουν στη ζωής μας. Το όριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα είναι προδιεγεγραμμένο. Κανείς εργοδότης δεν θα μπορέσει να απολύσει εργαζόμενο επειδή δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Alpha.

O κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Ποιοι είναι το καλύτερο εμβόλιο; Το γρηγορότερο».

Για το αν φοβάται αντιδράσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε: «Όλα τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο. Θέλω αυτή την κουβέντα να την ανοίξω σε ένα ουδέτερο χρόνο. Έχουμε συστήσει και μια επιτροπή βιοηθικής και έχω ζητήσει να με συμβουλεύσει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών. Θα ανοίξει η συζήτηση το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο».

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/801729350779071

Live η συνέντευξη Μητσοτάκη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X