Πολιτική

Μητσοτάκης – Ζελένσκι: Τι ανέφεραν οι δύο ηγέτες στις κοινές τους δηλώσεις

Μητσοτάκης – Ζελένσκι: Τι ανέφεραν οι δύο ηγέτες στις κοινές τους δηλώσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κοινές δηλώσεις πραγματοποίησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (21/8/2023) στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η θέση δίπλα σας είναι για εμάς μια θέση αρχής. Καμία απόπειρα επαναχάραξης καθορισμένων συνόρων με τη χρήση στρατιωτικής βίας δεν θα γίνει ανεκτή. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των περιοχών της Ουκρανίας όπως επιχειρεί να επιβάλλει δια των όπλων η Ρωσία», είναι το μήνυμα που έστειλε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης. «Αντιμετωπίσαμε κι εμείς εκδηλώσεις ενός ανιστόρητου αναθεωρητισμού», πρόσθεσε.

«Είμαστε επί της αρχής αντίθετοι σε κάθε παραβίαση του Διεθνού Δικαίου και σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο, κάτι ανάλογο αιμοραγεί ακόμα στην Κύπρο», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για το Κυπριακό ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι οι Έλληνες βρίσκονται στο πλευρό των Ουκρανών καθώς οι δύο λαοί συνδέονται με μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς.

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στην Αθήνα. «Ευχαριστώ για την προσοχή στην Ουκρανία. Σήμερα έχουμε συζητήσει προτεραιότητες με τον κ.πρωθυπουργό. Εχω πει πολύ σημαντικές προτεραιότητες για να τερματίσουμε την εισβολή, μας χρειάζεται η βοήθεια της Ελλάδας στην εκπαίδευση των πιλότων μας στα F-16. Ευχαριστώ πολύ. Είναι σημαντική η βοήθεια για την πόλη της Οδησσού και της παρευξείνιας περιοχής, είναι σημαντικό ότι ελληνικές εταιρείες είναι έτοιμες να μεταφέρουν τα ουκρανικά σιτηρά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X