Επιλογές

Μοσκοβισί: «Ναι» σε Φώφη – Τσίπρα αλλά… «ηχηρό ναι» και σε Τσακαλώτο!

Μοσκοβισί: «Ναι» σε Φώφη – Τσίπρα αλλά… «ηχηρό ναι» και σε Τσακαλώτο!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Μοσκοβισί στην χώρα μας είναι… πλούσιο. Μια συνάντηση που θα… συζητηθεί στην Κεντροαριστερά περιλαμβάνει, λοιπόν, το διήμερο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πιερ Μοσκοβισί, Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα και αύριο.

Το πρόγραμμα του Μοσκοβισί

Ακολουθώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο σήμερα στις 22:15 ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ακολούθως, αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου ο Επίτροπος θα πάρει μέρος στον «Διάλογο με τους Πολίτες» στην «Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά».

Από το επίσημο Πρόγραμμα κ. Μοσκοβισί δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αύριο στη 13:00.

Στη συνέχεια ο Επίτροπος θα μεταβεί στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στις 14:00, συζητώντας κοινά ζητήματα των χαρτοφυλακίων τους.

ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη… πήγε Αριστερά και «μαρκάρει» στενά τον Μητσοτάκη!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, αποκτά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Επίτροπος θα συναντηθεί και με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, όπως και με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και Φώφη Γεννηματά, ως είθισται ως πολιτικοί αρχηγοί αμφότεροι.

Η… συνάντηση με τον Τσακαλώτο που έχει την σημασία της

Λιγότερο αναμενόμενη -αλλά όχι σημαντική- είναι η συνάντηση που θα έχει ο Ευρωπαίος Επίτροπος με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η επιλογή μάλιστα της δημοσιοποίησης της συνάντησης Μοσκοβισί– Τσακαλώτου (μέσω του επίσημου προγράμματος του Επιτρόπου) ανεβάζει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του πρώην «τσάρου» του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωπαϊκό «χρηματιστήριο», δεδομένου ότι οι συζητήσεις μεταξύ Ευρωπαίων Επιτρόπων και βουλευτών των κρατών – μελών της ΕΕ στη διάρκεια των επισκέψεων αν και συνηθίζονται κατά κόρον, συνήθως δεν ανακοινώνονται στο επίσημο πρόγραμμα της εθιμοτυπίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X