Πολιτική

Μύδροι Άρη Σπηλιωτοπούλου για τα σχόλια Βορίδη για την παρέλαση

Μύδροι Άρη Σπηλιωτοπούλου για τα σχόλια Βορίδη για την παρέλαση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Άρης Σπηλιωτόπολος μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook σχολιάζει τiς δηλώσεις Βορίδη για την παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δείτε την ανάρτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου:

Δεν θα σχολίαζα τη δήλωση Βορίδη για τους έφηβους που διακωμώδησαν την παρέλαση, γιατί η δημόσια καταδίκη αυτής είναι τουλάχιστον αυτονόητη. Όμως εκείνο που με προβληματίζει σοβαρά είναι η παθητική υποδοχή της από μία κοινωνία σε ύπνωση.

Μιας κοινωνίας που μεταδίδει από γενιά σε γενιά μέσω των δομών της τέτοιες πεποιθήσεις. Μιας κοινωνίας βαθιάς συντηρητικής, εξόχως υποκριτικής και γνήσια μισαλλόδοξης. Μιας κοινωνίας που δείχνει τη διαφορετικότητα ως έγκλημα. Ο,τι δεν μπαίνει στα καλούπια είναι απλά άρρωστο και ανάπηρο. Ό,τι εξέχει κλαδεύεται.

Οι ειδικές δεξιότητες ως αδυναμίες που πρέπει να ξεριζωθούν. Μιας κοινωνίας που μαθαίνει να κατατάσσσουμε στους απόκληρους ότι δεν μοιάζει με την πλειοψηφία… με εμάς.

Οι φραστικές επιθέσεις, το bullying ενθαρρύνεται έτσι από πολιτικούς ταγούς, κήνσορες, ιεράρχες και τα λοιπά πνευματικά πρότυπα. Έτσι ο κατατρεγμένος έχει κάποιον να μισεί. Κάποιον άλλον εκτός από τη δική του αδυναμία.

Κι έτσι παθητικά αναπαράγεται το σύστημα της αδικίας και της ομοιόμορφης υπακοής σε τύπους που απλά υπάρχουν γιατί… έτσι είναι.

Μονό με κοινωνική αφύπνιση και πνευματική αντίσταση στην ανοησία θα ξεριζώσουμε το μίσος που γεννά άκρα και ακρότητες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X