Πολιτική

«Πάγο» από Ανδρουλάκη σε Αποστολάκη για τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

«Πάγο» από Ανδρουλάκη σε Αποστολάκη για τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι να γίνουμε πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο».

«Μία είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου: να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο αγώνας μου δεν έχει ταβάνι, αλλά δεν είμαι αιθεροβάμων», ανέφερε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και απαντώντας στο ερώτημα για το πως θα κινηθεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη ΝΔ διερωτήθηκε: «Είναι πιθανό το σενάριο ακυβερνησίας με την πρωτοφανή διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε σαφές πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2-3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Αναγνώρισε την «καθαρή νίκη» της Νέας Δημοκρατίας – και σημείωσε ότι είναι πρωτοφανής η διαφορά των 20 μονάδων που εξασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας για αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι το κόμμα του έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, απαριθμώντας κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μίλησε, τέλος, για το στόχο του το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο ισχυρός και ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X