Πολιτική

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ-Τι θα γίνει αν εκλεγεί βουλευτής

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ-Τι θα γίνει αν εκλεγεί βουλευτής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί από τα ψηφοδέλτια. Συνεπώς οι ψηφοφόροι μπορούν να του βάζουν σταυρό. Εκείνο που μπορεί να συμβεί είναι να παραδώσει έδρα του εφόσον εκλεγεί.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του Γιώργου Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ουσιαστικά στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου, θα μπορεί να τον «σταυρώνουν» οι ψηφοφόροι, κι αν εκλεγεί θα μπορεί να παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

Η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου για την απόσυρσή του λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο βόρειο τομέα της Αθήνας.

Ωστόσο, εφόσον έχει ανακηρυχθεί από τον Αρειο Πάγο κι έχουν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια η διαδικασία είναι διαφορετική. Επίσης ακόμη κι αν εκλεγεί δεν θα βρίσκεται στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που εκτιμάται ότι θα γίνει (εκτός αν υπάρξει κυβέρνηση μετά την Κυριακή), στις 2 Ιουλίου.

Οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν και τα ψηφοδέλτια θα είναι με λίστα. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως εκ τούτου εκτιμάται ότι θα παραιτηθεί και θα πάρει τη θέση του ο πρώτος επιλαχών που θα βγει από την κάλπη αυτής της Κυριακής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X