Θέμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέδρασε από την «ακροδεξιά αιχμαλωσία» εντός ΝΔ – Εθνικιστικές κορώνες με αντιΣΥΡΙΖΑ συνταγή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέδρασε από την «ακροδεξιά αιχμαλωσία» εντός ΝΔ – Εθνικιστικές κορώνες με αντιΣΥΡΙΖΑ συνταγή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με εθνικιστικές κορώνες και διχαστικό λόγο επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποφύγει τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης για τα σοβαρότατα προβλήματα που εντοπίζονται στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Ωστόσο, αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει τη μη αναφορά στο κείμενο της συμφωνίας σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, αλλά και την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη ζώνη του Σαχέλ. Αναφορικά με τις δύο προϋποθέσεις που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν μπορούν να προστεθούν εκ των υστέρων δεσμεύσεις σε διεθνείς συμφωνίες λέγοντας με παραπλανητική διάθεση ότι «ο όρος επικράτεια περιλαμβάνει όχι μόνο το έδαφος, αλλά και τη θάλασσα και τον αέρα».

Η πικρόχολη αναφορά Μητσοτάκη σε Βενιζέλο για τη Novartis και η επική αντίδραση Τσίπρα (βίντεο)

Ισχυρίστηκε δε πως «σε καμία αμυντική συμφωνία στον κόσμο δεν γίνεται αναφορά σε ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδα» 0ενώ, μόλις μία ημέρα πριν, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η αμυντική συμφωνία με την Αθήνα δεν περιλαμβάνει την ΑΟΖ…

Αναφορικά με τον δεύτερο σημαντικό αστερίσκο, ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι η χώρα δεσμεύεται από τη συμφωνία να στείλει δυνάμεις στην Αφρική γιατί «δεν γίνεται να ψηφιστεί ρήτρα αμοιβαίας συνθήκης χωρίς να είναι αμοιβαία». Διερωτήθηκε μάλιστα με κυνικό τρόπο ότι «εμείς πρέπει να ζητάμε να μας συνδράμουν, αλλά εμείς δεν πρέπει να τους συνδράμουμε;», ενώ αργότερα επιχείρησε να πείσει ότι υποστήριξε πως οι ελληνικές δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν σε μάχες κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό…

Κυριάκος Μητσοτάκης

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Σήμα προς ακροδεξιό ακροατήριο

Επιπλέον, πραγματοποίησε… νεύμα προς το ακροδεξιό ακροατήριο χρησιμοποιώντας ως πάτημα τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του δόγματος της εξωτερικής πολιτικής. «Αν το δόγμα ήταν ότι η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα και ο καθένας μπαίνει όποτε θέλει, ε, λοιπόν, το αλλάζουμε αυτό το δόγμα. Ε, λοιπόν, το δικό σας δόγμα το αλλάζουμε, κ. Τσίπρα» ήταν η εμπρηστική αποστροφή του.

Τα… κουκιά «μίλησαν»! «Αιχμάλωτος» των ακροδεξιών στην ΝΔ ο Μητσοτάκης!

Στο ίδιο ύφος μίλησε για μικρότητα και σκοπιμότητα με τις οποίες προσεγγίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία, ενώ κλιμάκωσε τη διχαστική ρητορική του λέγοντας προς τον Αλ. Τσίπρα ότι «η Ελλάδα είναι μικρή μόνο αν τη βλέπετε εσείς έτσι» και ότι «δεν θα επιτρέψουμε να φέρουμε τη χώρα στο δικό σας μέγεθος». Με έκδηλη δε νευρικότητα λόγω της τρικυμίας που προκάλεσε στη συντηρητική παράταξη η διαγραφή και το παράθυρο επιστροφής του Μπογδάνου στην Κ.Ο., αναλώθηκε στη λαϊκίστικη συνθηματολογία κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τύπου «από το όχι στις γραβάτες, πήγατε στο όχι στις φρεγάτες».

Παρ’ όλα αυτά, επιδίωξε να παραδώσει μαθήματα πατριωτισμού και ενότητας προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., αφού πρώτα αποκάλεσε «εθνική εξαίρεση» την αξιωματική αντιπολίτευση! Υποστήριξε πως αυτές οι υπογραφές θα μείνουν για πάντα στη μνήμη όλων των Ελλήνων και θα είναι ένας κατάλογος πατριωτικού χρέους και δεν θα πρέπει να λείψει κανένα όνομα βουλευτή.

Μητσοτάκης social media

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σιώπησε ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα πρωτόκολλα με τη Βόρεια Μακεδονία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει πότε θα βγάλει από το συρτάρι του τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, παρά τις σχετικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, ανέσυρε την καραμέλα του περιβόητου πρώτου εξαμήνου του 2015 προκειμένου να αντικρούσει τις ενστάσεις όλων των πτερύγων για το υψηλό κόστος προμήθειας των φρεγατών.

Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έβγαλε τον μικρό Μπογδάνο που κρύβει στην ψυχή του (βίντεο)

Επιχείρησε δε να πλασάρει νέο success story στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική του τόπου υπό τον τίτλο «Το 2021 δεν είναι 2015». Φιλοτεχνώντας μια εικονική πραγματικότητα, έκανε λόγο για μια Ελλάδα που μειώνει την ανεργία, προσελκύει επενδύσεις, ενώ και οι φόροι για όλους τους πολίτες μειώνονται.

Αν και επανέλαβε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2023, επέμεινε στο προεκλογικό – υπερπατριωτικό τέμπο μιλώντας «για μια Ελλάδα υπερήφανη και ανταγωνιστική που ξέρει από πού έρχεται και πού θέλει να καταλήξει, ενώ έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει τις επενδύσεις στις  Ένοπλες Δυνάμεις”.

Συμφωνία των Πρεσπών Μητσοτάκης

Φωτογραφίες από: Eurokinissi

Συνέχεια στο ράλι των εξοπλισμών

Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε νέες μπίζνες με εξοπλισμούς με όχημα τον ισχυρισμό πως το παλιό δίλημμα «ψωμί ή κανόνια» δεν ισχύει σήμερα. Αποκάλυψε πως ανάλογα εξοπλιστικά προγράμματα δρομολογούνται και στον στρατό ξηράς, καθώς η χώρα μας έχει εγκαταλείψει το ανόητο δόγμα τού «θα το ρισκάρουμε με τους γείτονες χωρίς να εξοπλιζόμαστε». Υπό αυτό το πρίσμα συστήθηκε ως «Ευρωπαίος πραγματιστής» που συμμετέχει στην προσπάθεια στρατηγικής αυτονομίας της Ε.Ε., ενώ εγκαινίασε το δόγμα ότι «δεν υπάρχει άμυνα χωρίς ισχυρή οικονομία να τη χρηματοδοτεί».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X