Παρασκήνιο

Παραδοχή Μητσοτάκη στη Βουλή για απουσία ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας από τη συμφωνία! video

Παραδοχή Μητσοτάκη στη Βουλή για απουσία ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας από τη συμφωνία! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα… σχοινιά ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία. Οι δυο προϋποθέσεις που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή για να ψηφίσει τη συμφωνία αποδιοργάνωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος τελικά παραδέχθηκε ότι εκ των υστέρων δεσμεύσεις όπως έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα δεν μπορούν να προστεθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να κάνει το άσπρο – μαύρο υποστηρίζοντας ότι στον όρο «επικράτεια» περιλαμβάνεται η θάλασσα και ο αέρας. Μάλιστα, υποστήριξε ότι σε καμιά αμυντική συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνεται όρος για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.

Αλέξης Τσίπρας: Φουλ επίθεση στον Μητσοτάκη! «Υπό το φόβο του Μπογδάνου…» (video)

Άποψη που δεν συμμερίζεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας σύμφωνα με δημοσίευμα του euractiv αφού από την απάντησή του προέκυψε ότι η ελληνογαλλική συμφωνία δεν περιλαμβάνει απειλές και προκλήσεις στην ελληνική ΑΟΖ στις περιοχές που αυτή έχει ήδη χωροθετηθεί ή θα χωροθετηθεί στο μέλλον, ειδικά στην νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου σημειώνονται και οι πυκνότερες στρατιωτικές και διπλωματικές προκλήσεις από την τουρκική πλευρά.

Όσον αφορά στον όρο που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει πρόβλεψη για αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν μπορεί η συμφωνία να προβλέπει ότι εμείς μπορούμε να ζητάμε τη συνδρομή των Γάλλων και εμείς να αρνούμαστε να τους συνδράμουμε.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι απαιτείται από το Σύνταγμα για τις συμβάσεις που προβλέπουν διέλευση στρατευμάτων από την ελληνική επικράτεια και χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία.

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X