Πολιτική

Ο λαλίστατος για τη Ροδόπη Σκέρτσος κατάπιε τη γλώσσα του μετά τις αποκαλύψεις Τσίπρα

Ο λαλίστατος για τη Ροδόπη Σκέρτσος κατάπιε τη γλώσσα του μετά τις αποκαλύψεις Τσίπρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ήρθε η αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα, στη διακαναλική συνέντευξή του ότι στο ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΠ που του έστειλε ο Κ. Μητσοτάκης, υπήρχε σαφής αναφορά για υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου».

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, και με τη γνωστή τακτική, «αν δεν μιλάμε για κάτι, αυτό δεν υπάρχει», έκανε ότι δεν άκουσε το συγκεκριμένο σημείο της συνέντευξης και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, ο Άκης Σκέρτσος κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα, για «απελπισία, ένδεια προγραμματικού λόγου και στοχοποίηση της Ελλάδας στο εξωτερικό», με αφορμή το τραγικό ναυάγιο της Πύλου  (να δούμε τι θα πει μετά τις αποκαλύψεις του BBC), αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Ο Άκης Σκέρτσος είπε ότι τα όρια της πολιτικής αντίληψης του Αλέξη Τσίπρα «για τα παγκόσμια προβλήματα είναι τόσο στενά και, δυστυχώς, τόσο παλιά, που για κάθε συμφορά που συμβαίνει στον κόσμο υπαίτιος είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι, μετά την “πανδημία Μητσοτάκη”, τον “πόλεμο Μητσοτάκη” και την “ακρίβεια Μητσοτάκη”, σήμερα ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μας πείσει ότι υπάρχει και “ναυάγιο Μητσοτάκη”, αποδίδοντας στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της ακόμη και το τραγικό ναυτικό δυστύχημα που συνέβη πριν λίγες μέρες σε διεθνή ύδατα από ασυνείδητους εγκληματίες λαθροδιακινητές, χωρίς καμία εμπλοκή των ελληνικών αρχών»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περιμένουμε σαφή τοποθέτηση

Ωστόσο, αντιδρώντας στη δήλωση του Άκη Σκέρτσου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνει ότι ο Άκης Σκέρτσος ήταν αυτός που «επί δέκα ημέρες περιφέρεται στα κανάλια χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “εθνική εξαίρεση” και στοχοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με επιλεκτικές κυπατζίδικες διαρροές στα ΜΜΕ», αλλά τώρα, που ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο Μουστραφά Κατραντζή, που μιλούσε για «Δυτικοθρακιώτες Τούρκους», και χαρακτηρίζεται από την ΕΥΠ «στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου», μένει άφωνος.

Για τον λόγο αυτό, καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να δώσει μια σαφή απάντηση, επισημαίνοντας: «Όχι άλλη υποκρισία, όχι άλλη πατριδοκαπηλία, όχι άλλα επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα».

«Αφωνία Σκέρτσου για την αποκάλυψη του Αλ. Τσίπρα – Περιμένουμε σαφή τοποθέτηση»

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

Ο κ. Σκέρτσος επί δέκα ημέρες περιφέρεται στα κανάλια χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “εθνική εξαίρεση” και στοχοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με επιλεκτικές κυπατζίδικες διαρροές στα ΜΜΕ.

Σήμερα, όμως, δεν βρήκε μία λέξη για να απαντήσει στην αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα ότι στο δελτίο της ΕΥΠ που του έστειλε ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Κατραντζή ως “στρατευμένος” στο Τουρκικό Προξενείο. Αυτό μετά την αποκάλυψη ότι ο κ Κατραντζή είχε μιλήσει για “Δυτικοθρακιώτες Τούρκους” λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε τουρκική εφημερίδα. Περιμένουμε επιτέλους μια σαφή τοποθέτηση. Όχι άλλη υποκρισία, όχι άλλη πατριδοκαπηλία, όχι άλλα επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα.

Την ίδια ώρα, αναγνώρισε ότι το προσφυγικό / μεταναστευτικό είναι παγκόσμιο πρόβλημα και διεθνής κρίση. Τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα. Γιατί επί 4 και πλέον χρόνια η ΝΔ αντιμετωπίζει το ζήτημα με λαϊκισμό και δημαγωγία προς άγραν ακροδεξιών ψήφων.

Δεν παρέλειψε όμως ο κ. Σκέρτσος να βγάλει το πόρισμα της τραγωδίας στην Πύλο, λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή των ελληνικών αρχών, ενώ το ίδιο το Λιμενικό έχει παραδεχτεί ότι πραγματοποίησε επιχείρηση στο αλιευτικό. Πέραν αυτού όμως, για τον κ. Σκέρτσο και την ΝΔ δεν είναι ερωτηματικό ότι η δικαιολογία των αρμοδίων για την πολιτική μη-διάσωσης που ακολούθησαν είναι ότι δεν τους έδωσε άδεια ο καπετάνιος διακινητής κάθαρμα, που μάλιστα φαίνεται να έφυγε από το πλοίο ώρες πριν το ναυάγιο;

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, μιλώντας για την ιστορία με τη μουσουλμανική μειονότητα, ανέφερε ότι στο έγγραφο που του έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο μετά από κάποιες μέρες δημοσιεύτηκε αποσπασματικά σε φιλικό μέσο ενημέρωσης, γινόταν σαφής αναφορά και σε υποψήφιο της Ν.Δ. ο οποίος χαρακτηριζόταν «στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου».

«Είναι αθλιότητα και ανευθυνότητα που παίρνει χαρακτηριστικά απύθμενου θράσους, καθώς στο ίδιο σημείωμα που μου έστειλε ο κύριος Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της Ν.Δ. Αυτή η σαφής αναφορά μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το να ζητά κανείς δηλώσεις εθνικοφροσύνης από τους μουσουλμάνους βουλευτές μας, ότι είναι Έλληνες, δεν είναι κάτι καινούριο, πριν το ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης το είχε ζητήσει ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Μιχαλολιάκος».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σκέρτσος ακολουθούν τακτική Κασιδιάρη, αυτό κάνουν»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X