Πολιτική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Κρήτη: Είδε από κοντά τα προβλήματα του Βενιζελείου – Τι συζήτησε με την προσωρινή διοίκηση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Κρήτη: Είδε από κοντά τα προβλήματα του Βενιζελείου – Τι συζήτησε με την προσωρινή διοίκηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νίκος Ανδρουλάκης: Από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου το οποίο βρίσκεται στο «μάτι» του κυκλώνα το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζοντας προβλήματα στη λειτουργία του λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών ξεκίνησε τις συναντήσεις ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δεκτός από την προσωρινή διοίκηση και ενημερώθηκε σε βάθος για τα προβλήματα του Βενιζελείου τα οποία απηχούν και τα προβλήματα γενικότερα του ΕΣΥ όχι μόνο στην Κρήτη – υπό κατάρρευση τα Νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας αλλά και Ρεθύμνου- αλλά πολλών δομών στην χώρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνοδεύεται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκο Παρασύρη καθώς και τον τομεάρχη Υγείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Μπουλμπασάκο και τον υπεύθυνο ΚΤΕ Υγείας Γιάννη Τσίμαρη και ακολούθως μετά το Βενιζέλειο θα έχουν συνάντηση στο ΚΕΘΕΑ για τα προβλήματα από την ενδεχόμενη κατάργηση και την ίδρυση νέας δομής.

Το απόγευμα ο κ. Ανδρουλάκης θα είναι ομιλητής στη θεματική εκδήλωση «Μαζί για το νέο Ε.Σ.Υ.» στο κινηματοθέατρο «Αστόρια», στην πλατεία Ελευθερίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από το παγκρήτιο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Ηράκλειο, με αιχμή του δόρατος τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα προβλήματα λειτουργίας στα νοσοκομεία καθώς και στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Εισηγητές στη θεματική εκδήλωση θα είναι οι:

• Άγις Τσουρός, “Η στρατηγική για ένα σύγχρονο ΕΣΥ”, Πρώην Διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία Ευρωπαϊκού Γραφείου Π.Ο.Υ., Επισκέπτης Καθηγητής Imperial College London – Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Durham.
• Νίκος Τσακουντάκης, “Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Πρόληψη”, Γενικός Οικογενειακός Γιατρός, Δ/ντής ΕΣΥ, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.
• Νίκος Ανδρουλάκης, “Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας – Ισχυρά Νοσοκομεία”, Παθολόγος-Ογκολόγος, Συντονιστής Δ/ντής ΕΣΥ Ογκολογικού Τμήματος Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.
• Κατερίνα Κουτσογιάννη, “Тα προβλήματα του ΕΣΥ από την σκοπιά των ασθενών”, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X