Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής που συζητούσε το νομοσχέδιο για το περιβάλλον. Την αποχώρηση ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα νομιμοποιήσει τις αντικοινοβουλευτικές πρακτικές που υιοθετεί η κυβερνητική πλειοψηφία με πρόφαση την πανδημία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η αποχώρηση λίγο πριν την ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου είναι η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις καινοφανείς νομοθετικές πρακτικές που υιοθέτησε η συμπολίτευση, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα σε ένα κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό του περιβάλλοντος.

Πέραν του τρόπου που συζητήθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε το γεγονός ότι οι γραμματείς των κομμάτων αντικαθιστούν τους βουλευτές στη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία των βουλευτών, κανόνας που παρακάμφθηκε πλήρως στο όνομα της πανδημίας, αφού η αυτοπρόσωπη παρουσία αντικαταστάθηκε από την επιστολική ψήφο των βουλευτών.

Μάλιστα, πριν ακόμα ανακοινώσει την απόφαση αποχώρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσάψει στη συμπολίτευση «πρόθεση κανονικοποίησης της εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X