Θέμα

Ο Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προεδρικό Μέγαρο: Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για να συναντήσει την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τιμές στον κ. Ερντογάν απέδωσε η Προεδρική Φρουρά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχεται τον Τούρκο πρόεδρο στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου. Εν συνεχεία θα περπατήσουν μαζί στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να φτάσουν στην αίθουσα όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση.

Η αποστολή που συνοδεύει τον Τούρκο πρόεδρο και το επιτελείο της Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποχωρήσουν προκειμένου να τους αφήσουν να κάνουν μια τετ α τετ συζήτηση οι δυο τους και όταν αυτή ολοκληρωθεί θα εξέλθουν από την Αίθουσα Διαπιστευτηρίων κι ο Τούρκος Πρόεδρος θα υπογράψει στο βιβλίο των επισκεπτών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στη χωράς στις 10:10 το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς του, στο πλαίσιο

Τον Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, επ’ ευκαιρία του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι δηλώσεις της ΠτΔ στον Ερντογάν

Τα τραγικά συμβάντα που αντιμετώπισαν οι χώρες έγιναν αφορμή για να αποδειχτεί πως η ένδειξη αλληλεγγύης και η ανθρωπιάς είναι ένα χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς.

Η διαπίστευση αυτή είναι μια ισχυρή βάση για να στηριχτεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της εργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις.

Είναι αναγκαίο περισσότερο ίσως από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου καθώς και για την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας προς όφελος και των δύο λαών μας και της ευρύτερης περιοχής.

Έχοντας επίγνωση του γεγονός πως υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι σημαντική η διατήρηση και η εμπέδωση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας σήμερα στην Ελλάδα μετά την πάροδο έξι ετών πιστεύω πως αντανακλά το θετικό αυτό θέμα.

Με τις σκέψεις αυτές κύριε πρόεδρε, διαβιβάζω τις ευχές μου στο φίλο λαό της Τουρκίας για ειρήνη και ευημερία και εύχομαι παραγωγικές συνομιλίες στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Οι δηλώσεις Ερντογάν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πιστεύω ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα αποτελέσει ευκαιρία να αρχίσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με μια ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών και οι υπουργοί θα κανουν εποικοδομητικές συνομιλίες με τους ομολόγους τους βέβαια ο σκοπός είναι να ανεβάσουμε στα 30 δις

Θα συζητήσουμε πια βήματα θα κάνουμε σε όλα τα θέματα

Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς και βάζουμε τις απαραίτητες υπόγραφες. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο λογικό τρόπο.

Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και για το μέλλον των δυο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

Δείτε LIVE

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X