Παρασκήνιο

Ο Τσίπρας… προειδοποιεί Μητσοτάκη πριν την πενταμερή! «Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή συνομοσπονδία στην Κύπρο»

Ο Τσίπρας… προειδοποιεί Μητσοτάκη πριν την πενταμερή! «Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή συνομοσπονδία στην Κύπρο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας και το κύρος της, που είναι σημαντικό, μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης στη Γενεύη.

«Στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το κύρος της σημαντικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook για την πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό που ξεκινά σήμερα στη Γενεύη.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που έλυσε στο πλαίσιο του ΟΗΕ το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, ένα διεθνές ζήτημα δεκαετιών, ανοίγοντας δρόμους ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, η χώρα που πάλεψε για δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Και οικονομολόγος και λοιμωξιολόγος – Εμπαίζει την μεσαία τάξη και προκαλεί τη κοινή λογική

«Αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα» τονίζει και καταλήγει: «Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία».

Δείτε όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10159419365028054

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X