Θέμα

Οργή ΣΥΡΙΖΑ! Ζητά παραιτήσεις μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Κουκάκη από την ΕΥΠ

Οργή ΣΥΡΙΖΑ! Ζητά παραιτήσεις μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Κουκάκη από την ΕΥΠ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα η δημοκρατία στη χώρα μας δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρή ανακοίνωσή του, όπου κάνει λόγο για παρακρατική πρακτική με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ζητά παραιτήσεις μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

«Η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ ζήτησε την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη συνιστά σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «στο όνομα της “εθνικής ασφάλειας” η ΕΥΠ παρακολουθούσε την έρευνα ενός δημοσιογράφου για τις δραστηριότητες συστημικών τραπεζών. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι διπλή. Πρώτον γιατί έχει μετατρέψει συνειδητά την ΕΥΠ σε οργανισμό εξυπηρέτησης κάθε λογής συμφερόντων. Δεύτερον γιατί για μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενσυνείδητα, παραπλανούσε την κοινή γνώμη κάνοντας λόγο για “ιδιωτική παρακολούθηση”».

«Αυτό είναι το περίφημο “επιτελικό” κράτος: παρακρατικές πρακτικές, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και ασύστολα ψέματα δίχως ίχνος ντροπής. Ως εδώ! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και αναμένει τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή ιστορία» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X