Πολιτική

Pandora Papers: «Λευκό» στην πρόταση για ενδελεχείς έρευνες από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ

Pandora Papers: «Λευκό» στην πρόταση για ενδελεχείς έρευνες από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αποκάλυψη των Pandora Papers έχει προκαλέσει σάλο παγκοσμίως. Και ενώ οι φωνές για να αποκαλυφθούν ακόμη περισσότερα όλο και αυξάνονται, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ακολούθησαν τη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο και ψήφισαν «λευκό» στην ψηφοφορία για το ψήφισμα που ζητούσε πιο ενδελεχείς έρευνες για τυχόν παρανομίες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Και ενώ το ψήφισμα έγινε τελικά δεκτό με 578 ψήφους υπέρ, 28 κατά και 79 λευκά, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήταν οι μόνοι από το ΕΛΚ που επέλεξαν την αποχή. Ο δε Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν συμμετείχε καν στην ψηφοφορία.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο, με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, να το σχολιάζει.

«Τι φοβήθηκαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και κόντρα ακόμη και στη γραμμή της πολιτικής τους ομάδας, του ΕΛΚ, ψήφισαν “λευκό” αναφορικά με το να ξεκινήσουν άμεσα ενδελεχείς έρευνες για τις αποκαλύψεις των Pandora Papers» διερωτήθηκε σε tweet του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X