Πολιτική

ΕΦΚΑ: Παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς του ο Ευστάθιος Μαρίνος, για λόγους ηθικής τάξης

ΕΦΚΑ: Παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς του ο Ευστάθιος Μαρίνος, για λόγους ηθικής τάξης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη θύελλα που προκλήθηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις σχέσεις που διατηρούσε ΗΔΙΚΑ ως Σύμβουλός της, παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του ο προτεινόμενος διοικητής του ΕΦΚΑ, Ευστάθιος Μαρίνος.

Μετά την παραίτησή του αναβάλλεται η ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η εμπλοκή στην επιλογή του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ ξεκίνησε χθες όταν ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ο κ. Μαρίνος μετείχε σε ΕΠΕ η οποία είχε επαγγελματική συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, της οποίας είναι σύμβουλος από το 2015.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ελάμβανε έργα με αναθέσεις από την ΗΔΙΚΑ , στην οποία διατελούσε σύμβουλος της διοίκησης. Ενώ όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, στην ολιγόλεπτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, «ο κ. Μαρίνος δίνει έργα στον ίδιο τον εαυτό του».

Μάλιστα, υπάρχει σύμβαση ύψους 20.000 ευρώ μεταξύ του συνεταίρου του κ. Μαρίνου και της ΗΔΙΚΑ, με ημερομηνία 26 Μαρτίου, με τον κ. Βρούτση να κάνει ανοικτά λόγο για ζήτημα ηθικής τάξης.

«Δεν μπορείτε να είστε σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ και να παίρνει δουλειά με απευθείας ανάθεση ο μέχρι χθες συνεταίρος σας», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε μάλιστα, δύο πολύ πρόσφατες συμβάσεις των 7.316 και 37.067 ευρώ που έγιναν στο τέλος 2017. «Να ήταν σεμνότερος ο κ. Μαρίνος γιατί προσβάλλει κι αυτούς που τον πρότειναν», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης

Ο κ. Μαρίνος, ο οποίος φέρεται να έχει σχέσεις με συγγενή της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, παραδέχθηκε ότι μεταβίβασε τα εταιρικά του μερίδια στην ΕΠΕ «χθες».

Οι καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα του κ. Μαρίνου… προκάλεσαν ενστάσεις ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές.

Ο ίδιος ο κ. Μαρίνος με επιστολή του στην υπουργό Εργασίας μιλάει για επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του ενώ, στο τέλος θέτει τον εαυτό του και τις επιστημονικές του γνώσεις στη διάθεση της κυβέρνησης για την υποστήριξη του έργου της.

«Amber Alert» λόγω απουσίας της Εύης Καρακώστα

Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που αναβάλλονταν η συνεδρίαση της επαναληπτικής ψηφοφορίας για την εκλογή του κ. Μαρίνου – η οποία είχε διακοπεί χθες καθώς δεν υπήρχε πλειοψηφία λόγω «περίεργης» απουσίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα , ένα θρίλερ εξελισσόταν στους διαδρόμους της Βουλής.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ενημέρωνε ότι δεν θα έδινε θετική ψήφο . Μάλιστα, φέρεται να είχε ενημερώσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ ότι δεν θα ψηφίσει.

Ενώ σε μια άλλη αίθουσα της Βουλής εξέταζαν εάν πρέπει να αντικατασταθούν από την Επιτροπή ΔΕΚΟ, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που χθες είχαν ενδοιασμούς-η Τασία Χριστοδουλοπούλου,  ο Μάκης Μπαλαούρας, και ο Γιώργος Βαρεμένος.

 Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X