Παρασκήνιο

Αναβιώνει η βεντέτα Σαμαρά-Μητσοτάκηδων

Αναβιώνει η βεντέτα Σαμαρά-Μητσοτάκηδων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρχισαν να παίζουν τα όργανα του Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία. Μετά την ομιλία-πλατφόρμα του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο του κόμματος, βγήκε η Ντόρα Μπακογιάννη να αδειάσει τον Αντώνη Σαμαρά. Και ορισμένοι σκέφτονται ότι αναβιώνει η βεντέτα ανάμεσα στο Σαμαρά και την οικογένεια Μητσοτάκη.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφερόμενη σε όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός για τη συμφωνία των Πρεσπών για αποδέσμευση από αυτή, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ίδια δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην ερώτηση γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει αυτή την άποψη απάντησε με νόημα «ρωτήστε τον ίδιο».

Αλλά τα όργανα της Ντόρας δεν σταμάτησαν εκεί. Πέρασαν και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιώντας ακροδεξιά ρητορική το αποκάλεσε λαθρομεταναστευτικό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Ντόρα Μπακογιάννη αφού είπε πως από τη στιγμή που δεν κατέθεσε συγκεκριμένη και ουσιαστική πρόταση δεν βλέπει εκείνη κάποια διαφοροποίησή του από την κυβερνητική πολιτική. «Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ. Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο» είπε η κυρία Μπακογιάννη. Και διευκρίνισε ότι η ίδια χρησιμοποιεί το δικό της εδώ και  τριάντα χρόνια.

Μόνο που το πρόβλημα δεν ήταν το λεξιλόγιο, αλλά και το χειροκρότημα των συνέδρων το οποίο ήταν ζωηρό και σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές πιο ενθουσιώδες από εκείνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για ποιο διορισμό μετάνοιωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X