Παρασκήνιο

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Σκληρή κόντρα Βορίδη-Πατέλη με διαιτητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Σκληρή κόντρα Βορίδη-Πατέλη με διαιτητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τριγμούς, ταραχές, αντιπαραθέσεις και απειλές ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, προκαλεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών στη Νέα Δημοκρατία, την κυβέρνηση, ακόμα και στο Μαξίμου.

Γι’ αυτό και όπως όλα δείχνουν δεν θα έρθει πριν τις ευρωεκλογές προς ψήφιση στη Βουλή.

Αντίθετοι έχουν ήδη δηλώσει δημόσια ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας μάλιστα ότι δε θα το ψηφίσουν ακόμη κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, πράγμα μη πιθανό.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των βουλευτών της ΝΔ που αρνούνται να ψηφίσουν είναι πολύ μεγάλος.

Φαίνεται πάντως ότι οι δημόσιες αυτές διαφωνίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως εναντίον του Μάκη Βορίδη από τον θερμότερο υποστηρικτή του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, του κυρίου Αλεξ Πατέλη, οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού.

 

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από τη στήλη του περιγράφει το έντονο καυγά των δυο ανδρών παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάζουμε, λοιπόν από το «Στίγμα» και την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»:

«Πρωθυπουργός σε ρόλο πυροσβέστη

Μου διηγήθηκαν λοιπόν ότι προ ημερών η αντιπαράθεση των δύο ανδρών περί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έφτασε στα όρια επικίνδυνης φάσης, και μάλιστα εξελίχθηκε και ενώπιον του προέδρου Κυριάκου, ο οποίος άφησε τη φάση να εξελιχθεί για λίγο, πριν παρέμβει καταλυτικά για να μαζέψει το πράγμα.

 

Σύμφωνα με την πηγή μου, σε μια σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων υπό την προεδρία του Κυριάκου, στην αίθουσα εισέβαλε ο κύριος Αλεξ Πατέλης, ο οποίος εμφανώς οργισμένος άρχισε να καταφέρεται χωρίς να τον κατονομάζει, σε «κάποιον», ο οποίος τον συκοφαντεί, τον απαξιώνει, τον λοιδορεί, γενικώς λέει τα χειρότερα γι’ αυτόν.

Τότε ακούστηκε ο Μάκης Βορίδης:

– Ποιος είναι αυτός ο «κάποιος», κύριε; Γιατί δεν τον κατονομάζετε; Τι είναι αυτό που κάνετε εδώ μέσα;

– Ξέρει αυτός ποιος είναι και τι είναι αυτά που λέει εις βάρος μου, συνέχισε στο ίδιο έντονο ύφος ο Πατέλης, απειλώντας ότι «αυτό δεν θα μείνει έτσι» και διάφορα άλλα.

 

Ο Κυριάκος παρακολουθούσε ατάραχος. Τότε, πήρε τον λόγο και πάλι ο Βορίδης και είπε:

– Ο «κάποιος» είμαι εγώ και δεν έχεις το θάρρος να με καταγγείλεις γιατί λες ψέματα, δεν έχω μιλήσει ποτέ εις βάρος σου, δεν έχω κάνει σχόλια για τίποτε, έχω απλώς τοποθετηθεί αρνητικά. Κι αυτό που κάνεις εδώ μέσα δεν είναι ούτε σοβαρό ούτε ηθικό.

 

Μου είπαν ότι, πριν ο Πατέλης απαντήσει, ο πρόεδρος Κυριάκος, καταλαβαίνοντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να εκτραχυνθεί, είπε «τέλος η συζήτηση, πάμε στο επόμενο θέμα» και το πράγμα έληξε εκεί. Προσωρινά, φυσικά.

Αλλά δεν μπορείτε να διαφωνήσετε, τι τραβάει ο άνθρωπος, ε;»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X