Παρασκήνιο

Mετά του “Σαμαρικούς” και “Καραμανλικοί” θα καταψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Mετά του “Σαμαρικούς”  και “Καραμανλικοί” θα καταψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αιχμηρή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών δεν ήταν το μοναδικό αναπάντεχο της χθεσινής ημέρας για το κυβερνητικό επιτελείο, αφού στο κάδρο των διαφωνούντων μπήκε ένας ακόμα βουλευτής και πρώην υπουργός, ο οποίος, μάλιστα, κάθε άλλο παρά ανήκει στη λεγόμενη δεξιά της ΝΔ.

Πρόκειται για τον γνωστό καραμανλικό βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος, όχι μόνο γνωστοποίησε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα προσέλθει στη βουλή και θα το καταψηφίσει. «Δεν θα απέχω. Θα καταψηφίσω.

 

Η έννοια του γάμου συμπεριλαμβάνει την τεκνοθεσία και είναι θέμα χρόνου τα ελληνικά δικαστήρια να αναγνωρίσουν την τεκνοθεσία. Να λύσουμε τα πρακτικά ζητήματα με νομοθετικές παρεμβάσεις μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης. Τα παιδιά θέλουν μαμά και μπαμπά. Δεν πρέπει είπε να διαταράξουμε τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

«Όταν σε ένα τέτοιο ζήτημα συμφωνούν σαμαρικοί και καραμανλικοί, σημαίνει ότι η εν λόγω πρωτοβουλία είναι έξω από το DNA της παράταξης» σχολίαζε χθες έμπειρος κοινοβουλευτικός, προσθέτοντας ότι μπορεί σε αυτή τη φάση η προσοχή να είναι στραμμένη σε δύο τρεις δεκάδες βουλευτών που έχουν γνωστοποιήσει τη διαφωνία ή τους προβληματισμούς τους, αλλά προφανώς υπάρχουν και αρκετοί που απλώς παραμένουν ακόμα σιωπηλοί.

 

Χθες, άλλωστε, πλην του κ. Στυλιανίδη, δύο ακόμα γαλάζιοι βουλευτές εκδήλωσαν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο. Ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος μάλιστα συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν θα βάλει κομματική πειθαρχία και ο Στάθης Κωνσταντινίδης.

Μέσα σ αυτό το κλίμα, ξεκινούν τα διήμερα «φροντιστήρια» στους βουλευτές της ΝΔ τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Πειραιώς με βασικό εισηγητή τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και παρόντες τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο και τον Γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρο Καλαφάτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X